Büyükelçi Karslıoğlu, Türk Akademisyenleri Kabul Etti

Almanya'nın başkentı Berlin’de faaliyet gösteren ve akademisyenlerden oluşan “Academia Berlin” derneği yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Academia Berlin Başkanı Özcan Yıldız’ın dernek hakkında anlattığı çalışmaları ve hedeflerini ilgiyle dinleyen Karslıoğlu, “Sizler bize çalışmalarınızla moral veriyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Gençlerin bu tür faaliyetlerde bulunmasının kendisini heyecanlandırdığını belirten Karslıoğlu, her kesimden akademisyenlere ulaşılması gerektiğine dikkat çekti. Derneğin ve platformların yaptığı ve yapacağı çalışmaları çok güzel bulduğunu ifade eden Avni Karslıoğlu, “Platform kurmanız güzel bir fikir. Derneğinizin misyonu ve vizyonu çok güzel. Bu vesileyle çok iyi çalışmalar yapabilirsiniz.” dedi.

Karslıoğlu ayrıca, Academia’nın genç, enerjik, heyecanlı bir yönetim kurulundan oluştuğu için memnun kaldığını belirterek, Academia’nın çalışmalarının sadece Türklere değil, Almanlara da yönelik olmasını tavsiye etti. Her Türkün yaşadığı ülkede aktif olması gerektiğini dile getiren Karslıoğlu, bu kapsamda kesinlikle bir Alman siyasi partiye üye olmaları gerektiğine vurgu yaptı. Büyükelçi Karslıoğlu, “Almanya’da yaşayan her Türkün Alman vatandaşlığına geçip geçmeme düşüncesini çoktan aşıp, faaliyete geçip, Alman vatandaşlığı talebinde bulunması gerekir.” dedi.

“Academia Berlin’in” faaliyetlerinden ve dernek içinde oluşturulan hukukçular, Doktorlar, akademisyenler, mühendisler ve öğretmenler platformundan bahseden Başkan Yıldız, “Üniversitelerle, akademisyenlerle, bölüm başkanlarıyla, şirket yöneticileriyle, yerel kurumlarla bağlantı kurup, ortak çalışmalar planlıyoruz. Ayrıca sosyal projelerle öğrencilere yardımcı olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Yıldız, derneğin amaçları arasında Almanya’daki toplumsal sosyal konuları ele alınarak bilim ve araştırma eğitimini teşvik etmek olduğunu, bu bağlamda, mesleki deneyim ve akademik tartışmalarını desteklediklerini aktardı. Seminer, konferans, açık oturum gibi etkinliklerle akademisyenleri, bilim adamlarını, profesörleri ve alanında uzman akademisyenleri bir araya getirerek karşılıklı tanışma ve iletişim sağlamayı istediklerini dile getiren Yıldız, bunun neticesinde edinilen bilgiler ve tanışmalarla gerekli olan sosyal aktiviteler de planladıklarını sözlerine ekledi .