Yayaların Arasına Dalan Kadın Sürücü 8 Ay Sonra Tahliye Oldu

İstanbul Mecidiyeköy’de 16 Aralık 2011 tarihinde kullandığı otomobiliyle yayaların arasına dalarak 1 kişinin ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına sebebiyet vermekten 8 aydır tutuklu bulunan kadın, tahliye edildi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ayşe Buluş, trafik kazasında ölen Ayşe Kocaoluk’un ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, dava kapsamında Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Başkanlığı’ndan gelen raporu okudu. Raporda sanık Ayşe Buluş’un asli kusurlu, ölen Ayşe Kocaoluk ve yaralanan Emine Sevda Dayıoğlu, Murat Esin, Semiye Kusanç’ın ise tali kusurlu olduğu belirtildi.

Ayşe Kocaoluk’un avukatı Mustafa Baran, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Başkanlığı’ndan gelen raporu kabul etmediklerini belirterek, “Kocaoluk’un herhangi bir kusurunun olmadığını” savundu.

Duruşmada söz alan sanık Ayşe Buluş ise, her gün cezaevinde bu acı ile yatıp kalktığını belirterek, “Ailem ölen Ayşe Kocaoluk’un ailesiyle görüşmek istedi ama karşımıza hep kapalı kapılar çıktı. Keşke zamanı geri sarabilseydik. Keşke bu acı yaşanmasaydı. Cezaevinde psikolojim ve sağlığım bozuldu” dedi.

Ayşe Buluş’un avukatı Barış Çabuk, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Başkanlığı’ndan gelen raporda ölen ve yaralananların da kusurlu olduğunu belirterek, 3. yargı paketinde yapılan yasa değişikliğine dayanarak müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, delillerin toplandığını belirterek, sanık Ayşe Buluş’a yurt dışına çıkış yasağı koyarak, tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi .
Kaynak: İHA