Yangında Yok Olan Konak Yeniden Hayat Buldu

Bursa Büyükşehir ve Nilüfer belediyeleri tarafından Keles’in Alpagut Köyü’ne restore edilen Köy Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Keles’in Alpagut Köyü iki katlı Köy Konağı’na kavuşmanın heyecanını yaşadı. 2005 yılında çıkan yangın sonucu yok olan köy konağı, Nilüfer Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yeniden hayat buldu. Kaba inşaatı Nilüfer Belediyesi, iç tefrişatı da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan muhtarlık makamı, iki adet misafirhane ve alt katında da kahvehane bulunan iki katlı bina, görkemli bir törenle hizmete girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak ve çok sayıda protokol üyesinin katıldığı açılış, Keles Halk Oyunları Ekibi’nin gösterilerinin ardından başladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kent yöneticileri olarak sınır gözetmeksizin insanlara hizmet götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Türkiye’ye örnek olacak bir eserin dağ yöresine kazandırılmasından dolayı mutluluğunu dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Altepe ve Bozbey, davetlilerle köy konağını hizmete açarak incelemelerde bulundu .
Kaynak: İHA