3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk Kültür Merkezi için kolları sıvadıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde o mekanı basınla birlikte gezeceğiz.

İnşallah 2013 ' ün Cumhuriyet Bayramı ' nda , Cumhuriyet ' in 90 . yılında açılışını yapacağız " dedi .

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından , Denizbank ' ın katkılarıyla Haliç Kongre Merkezi ' nde düzenlenen 3 . Uluslararası İstanbul Opera Festivali , Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katıldığı programla başladı .

Festivalde Mozart’ın başyapıtlarından " Don Giovanni " operası sahnelendi .

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ' e katkılarından dolayı teşekkür plaketi veren ve kısa bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , " Biraz önce sevgili genel müdürümüzün adını andığı zaman büyük alkış alan kurum , adında ne yazık ki kültür ve sanat sıfatı taşıyan bir sendikanın sudan ve siyasal nedenlerle yaptığı bir müdahalenin ve bilinçsizce verilmiş bazı kararların sonucunda . . . Yer teslimi yapılmışken , proje sahiplerinin yaptığı Avrupa çapında bir projeye ve bugünkü rakamlarla 90 milyon liralık bir kaynak da hazır iken , bu başvuru nedeniyle gecikmişti . Bunun acısını hep taşıdık " dedi .

Bir kuruluşun katkıları ve yarısından fazlasını Kültür Bakanlığı’nın üstlenmesiyle Atatürk Kültür Merkezi için kolları sıvadıklarını söyleyen Günay , " Önümüzdeki günlerde o mekanı basınla birlikte gezeceğiz . İnşallah 2013 ' ün Cumhuriyet Bayramı ' nda , Cumhuriyet ' in 90 . yılında açılışını yapacağız " diye konuştu .

19 Temmuz ' a kadar sürecek 3 . Uluslararası İstanbul Opera Festivali , Türk ve dünya operalarının seçkin yapıtlarını sanatseverlerle buluşturacak .
Kaynak: İHA