'Dersim'de aslında ne oldu?' tartışması

Beyaz Tv'de yayınlanan Latif Şimşek'in sunuculuğunu üstlendiği Dinamit'te Dünya Ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun ile Ümit Zileli arasında Dersim tartışması yaşandı.

    Dersim ile ilgili gizli kalmış belgelerin yayınlandığı programda Fermani Altun'un katliamın bakanlar kurulu kararı ile yapıldığını iddia etmesi Ümit Zileli'yi çileden çıkardı. Altun'un iddiasını kanıtlamasını isteyen Zileli 'Yalan söylüyorsunuz. İmha vardır diye bir laf yok orada. Çevirmeyin lafı, imha lafını bana gösterin. Önünüzde eğilerek bütün hepsini kabul edeceğim' dedi.

    Fermani Altun'un iddiasında ısrarcı olmasına sinirlenen Zileli raporları masanın üzerine fırlatarak imha kelimesini göstermesini istedi. Bunun üzerine araya giren Latif Şimşek Fermani Altun'un açıklamalarının mantığa aykırı olduğunu ifade etti. Altun'un açıklamalarıyla insanlara düşmanlık ettiğini söyleyen Ümit Zileli 'Benim eşim Dersimli, ne düşmanlığından bahsediyorsun. Ben burada kitabımın başında Tunceli insanına verdiğim sözü tutmanın huzuruyla diyorum, siz Tuncelili olamazsınız. Siz sadece ortalığı karıştıran bir adamsınız' dedi.

    BAKANLAR KURULU KARARINI GÖSTERMEZSENİZ NAMERTSİNİZ

    Raporlarda imha kelimesinin olduğu konusunda ısrar eden Altun'un açıklamaları karşısında çileden çıkan Zileli 'Bakanlar kurulu kararını gösterin gösteremezseniz namertsiniz' dedi.

    Ümit Zileli'nin sözlerine tepki gösteren Fermani Altun 'Yalancı sensin, senden daha büyük yalancı var mı? Katliamı yok sayıyorsun. El Beşir'de Sudan'da bir buçuk milyon insan öldürdü. Bütün dünya bir buçuk milyon insan öldürdün diyor. Yok ben 300 bin insan öldürdüm diyor' dedi. Bu sözlere sert tepki gösteren Zileli 'El Beşir gibi bir soytarıyla Türkiye'yi karşılaştıramazsın' diye cevap verdi.