7 Ülkeden Aşıklar, Bağlama Eşliğinde Şiirler Okuyup Atışmalar Yaptı

Bilecik'te düzenlenen ''2. Uluslararası Aşıklar Şöleni''ne katılan 7 ülkeden aşıklar, bağlamayla eşliğinde şiirler okuyup atışmalar yaptı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki şölende, Türk dünyasının dört bir yanından çok değerli söz ve saz ustalarının şölene katıldığını söyledi.

Kültürel faaliyetlerin önemli olduğunu belirten Yağcı, şöyle konuştu:

''Fiziksel anlamda ne yaparsanız yapın, zaman içinde yok olmaya mahkumdur. Ancak insanların yaşamında, hayat felsefelerinde önemli yer edinmiş kültürel faaliyetler her zaman yaşar. Bursa ve Bilecik, kültürümüzün önemli mihenk taşlarının olduğu kentlerdir. Bize bu etkinlikleri daha çok ve daha kapsamlı yapmak yakışır ve yaraşır. Önümüzdeki yıl söz ve saz ustalarımızı daha uzun süreli ağırlayarak, bu etkinliğin kapsamını genişletmek istiyoruz'' dedi.

Daha sonra, Türkmenistan, Romanya, Kazakistan, Gagavuz Cumhuriyeti, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Irak'ın Telafer bölgesinden gelen aşıklar, bağlama çalarak, şiir ve atışmalar gerçekleştirdi.

Şölene, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bursa'nın Yıldırım ilçesi Belediye Başkan Vekili Yaşar Elmas, eski AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA