Yem ve Su Odakları Projesi İlk Kez Sakarya’da Hayata Geçiyor

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü 2012 yılı bütçesinden aktarılan ödenekle, il genelinde 3 bölgeye 3 adet yem odağı ve 1 adet su odağı yerleştirecek.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, Bakanlığın ilk uygulamasının Sakarya’da yapılacağını ve projenin başarılı olması durumunda diğer illere de yapılacağını kaydetti.

Yerleştirmesi yapılacak odakların güneş enerjisi ile çalışacağını kaydeden Osman Demirel, proje ile başıboş sokak hayvanlarının beslenememesi nedeniyle ortaya çıkması muhtemel olan saldırganlık yada güçten düşme neticesi hastalanmalarının ve çevresini rahatsız etmelerinin önlenmesinin amaçlandığını belirtti.

Demirel sistem için, “Yem odaklarının haznesinde bulunan yemlerden (Köpek yada kedi maması) yem odağına hayvanın varması ile sistemin sensörleri vasıtasıyla hayvanı algılaması sonucunda bir hayvanlık yem bırakılmaktadır. (yaklaşık 250-300 gr.) Her gelen hayvan için bu sistem yem bitene kadar çalışmaya devam edecektir. Yem odaklarının yerleştirileceği alanlar mümkün oldukça yerleşim yerlerinin uzağında, sokak hayvanlarının daha fazla görülüğü yerler arasından seçilmiştir. Odakların kontrolü Şube Müdürlüğümüz, ilgili Belediye görevlileri ve tabi ki ilimizdeki mevcut hayvanseverler olacaktır. Yemlerin temini de başlıca sayılan bu guruplar ve ayni yada nakdi bağış yapmak isteyen diğer kişiler olacaktır. Bakanlığımızın bu uygulaması ilk olarak ilimizde yapılmaktadır. Sistemin başarılı olması halinde diğer illere de uygulanmak suretiyle yaygınlaştırılacaktır” dedi.

Demirel odakların açılışının yarın yapılacağını da belirterek, “Orman ve Su işleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürümüz Fahrettin Ulu’nun katılımı ile 6 Temmuz Cuma günü Karamanbaba türbesinde sokak hayvanları için yapılan yemliklerin açılışı saat 15.00’de yapılacak” dedi.

Kaynak: İHA