Bilgi Evi Üyeleri Yaz Gezileri’nin Tadını Çıkarıyor

Eğlenceli bilginin adresi Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, üyelerine düzenlediği gezi programlarıyla dolu dolu bir tatil imkanı sunuyor.

Tarihi mekanlara düzenlenen ve öğretici olmayı da amaçlayan gezilere öğrenciler yoğun ilgi ve katılım gösteriyor. Bu kapsamda üyeler, Trafik Parkı, Rumeli Hisarı, Beykoz Yuşa Tepesi ve Botanik Bahçesi’ne düzenlenen gezilerde eğlenceli vakit geçirerek, eğitim döneminin yorgunluğunu ve stresini attı. Öğrenciler, gezi programları kapsamında katıldıkları etkinliklerde birbirinden renkli görüntüler oluşturuyor Düzenlenen geziler sayesinde, daha önce gitmedikleri mekanları görme fırsatına sahip olan öğrenciler, ilk olarak Topkapı’da bulunan Trafik Parkı’nı gezdi. Çocuklar yolda karşılarına çıkabilecek trafik kuralları, levha ve işaretlerin yer aldığı Trafik Parkı’nda akülü araçlarla uygulamalı olarak eğitim gördü. Üyeler, akülü araçlar, simülatörler ve projeksiyon cihazları ile eğitim verilen parkta, hem eğlendiler hem de trafik kurallarını öğrendi.

Fatih, İnönü, Taştepe, Halkalı, Söğütlüçeşme, Sefaköy ve Cennet Bilgi Evleri’nde eğitim gören 160 öğrenci İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Botanik Bahçesi’ni de gitti. Burada tanımadıkları onlarca bitkiyle tanışan çocuklar, öğretmenleriyle birlikte Botanik Bahçesi’ndeki bitkiler hakkında bilgi aldı.

Gezi programı kapsamında birçok tarihi mekanı görme fırsatına sahip olan çocukların gittiği yerler arasında Yuşa Tepesi ve Rumeli Hisarı da bulunuyor. Ağustos ayına kadar devam edecek program kapsamında Beylerbeyi Sarayı, Ayasofya, Planetaryum, Galata Mevlevihanesi gibi tarihi ve kültürel öneme sahip mekanlara da geziler düzenlenecek .
Kaynak: İHA