Gaziantepli Hayırsever Ali Uçar, İbrahimli Köyüne 24 Derslikli İlköğretim Okulu Yaptırmak İçin Vali Erdal Ata İle Protokol İmzaladı

Gaziantepli hayırsever Ali Uçar, İbrahimli köyüne 24 derslikli ilköğretim okulu yaptırmak için Vali Erdal Ata ile protokol imzaladı.

Ata, valilik toplantı salonundaki imza töreninde, eğitimin önemine vurgu yaparak, okuma yazma bilmemenin çok büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Valilik olarak tüm kamu kurum, kuruluşlarla eğitimle ilgili sorunların çözümü noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Ata, şöyle konuştu:

''Kampanyamız devam edecek. Sırada bekleyen hayırseverlerimiz var. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri de arsa konusu. Şu anda okul yaptırmak isteyen ve sırada bekleyen vatandaşlarımıza uygun arsa temin edemediğimiz için yer gösteremediğimiz için protokolleri mümkün olduğu kadar ertelemek zorunda kalıyoruz. Arsa durumu müsait olup okul yapılabilecek vatandaşlara seslenmek istiyorum. Okul yaptırmaları şart değil. Bize arsada bağışlayabilirler. Bağışlanan arsaya karşılık biz onlara uygun okullara, uygun görecekleri kişilerin veya aile büyüklerinin isimlerini verebiliriz.''

Ata, bu tür kampanyaların devamı temennisinde bulunarak, Ali Uçar ve ailesine teşekkür etti.

Gaziantepli Kardeşler Otomotiv Sanayi adına okul protokolünü imzalayan Ali Uçar, ailesinin eskiden okuma yazma bilmediğini ve bunun acılarını çok çektiklerini ifade ederek, eğitimin çok önemli olduğunu kaydetti.

Uçar, bütün Gazianteplilere seslenerek, onlardan okul yaptırmaları çağrısında bulundu.

Şehitkamil ilçesine bağlı İbrahimli köyüne yaptırılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulu 3 bin 205 metre karelik bir alana yapılacak ve 12 ay içerisinde tamamlanarak Gaziantep Valiliğine teslim edilecek.

Okula, hayırsever Ali Uçar'ın anne ve babası ''Emine-Cuma Uçar' ismi verilecek.

İmza törenine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile hayırsever Ali Uçar'ın ailesi ve yakınları katıldı.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Kaynak: AA