TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'ndan Açıklama

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Ankara'nın musluk suyunun temiz olduğu ve ölçümlerin yapıldığı açıklamasına rağmen Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Merkez Binası'nda, taşra ve bağlı kurumlarında damacana su kullanıldığını öne sürdü.

Oda'dan yapılan açıklamada, denetimlerde 55 adet damacana su firmasından 14'ünün temiz çıktığı belirtilmesine rağmen, ölçüm sonuçları, numune alınma koşulları ile ölçümlerin hangi laboratuvarlarda hangi koşullarda yapıldığının açıklığa kavuşturulmadığı belirtildi.

Açıklamada, devlet kurumlarında damacana su kullanılmasına ilişkin, şunlar kaydedildi:

''Damacana su tartışmalarında, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, Ankara'nın musluk suyunun temiz olduğunu ve ölçümlerin yapıldığını belirtmiştir. Bu açıklamaya rağmen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Merkez Binası'nda, taşra teşkilatlarında ve bağlı kurumlarda damacana su kullanılmaktadır. Madem sular temizdir, neden sudan sorumlu bir kurumda damacana su kullanılmakta ve kamu kaynağı daha pahalı olan damacana suya harcanmaktadır-''

Muhabir: İzzet Taşkıran

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA