Kapalı Spor Salonu Kusurlu Çıktı

2010 yılında Ünye Lisesi bahçesinde yapımına başlanan kapalı spor salonu, zeminindeki kabarmalar nedeniyle hala teslim alınamadı.

Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü görevine cuma günü başlayan Musa Erdem, gecikme yaşanan kapalı spor salonunun yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Mehmet Gür’ün emekliye ayrılması ile boşalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Musa Erdem atandı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü iken Ünye’ye atanan Erdem, göreve başladığı ilk gününde Ünye Lisesi bahçesinde yapılan kapalı spor salonunu inceledi. Hatalı imalat nedeni ile ağaç parke zeminin kabardığı spor salonunda incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, spor salonunun yeni eğitim dönemine yetişmesi için yoğun gayret sarf edildiğini söyledi.

Yapımına 2010 yılı Temmuz ayında başlanan Ünye Lisesi bahçesinde ki kapalı spor salonuna ilişkin açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, “Ben göreve cuma günü başladım ve cumartesi günü okulu ve bahçesinde bulunan kapalı spor salonunu ziyaret ettik. Okul müdürü ve şube müdürü arkadaşlarımızla beraber burada incelemeler yaptık. Gerçekten zeminde ki ahşap tamamen kalkmış durumda. Doğal olarak bu durumda kullanılması mümkün değil. Bu konuyla ilgili gerekli takip işlemlerini yapıyoruz.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Valiliğimiz, Kaymakamlık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde konu takip ediliyor ve ilgili müteahhitle yazışmalar sürdürülüyor. Resmi prosedürün sonuçlanması durumunda gerekli işlemler yapılacak ve eğer gerekirse müteahhidin kesin teminatı kullanılarak bu eksik yapım hatalı imalatın düzeltilmesi yoluna gidilecek. Hedefimiz bunu en kısa sürede yapıp yeni eğitim öğretim yılına yetiştirmek. Bu projenin 2012 Ocak ayında geçici kabulü yapıldı. Yani spor salonu yüklenici firma tarafından bitirildi ve firma dilekçesini yetkili kurumlara verdi. Yetkili kurumlar da, ‘evet bu spor salonu bitmiştir’ diye geçici kabulünü yaptı. Aslında kapalı spor salonu geride bıraktığımız 2011-2012 eğitim-öğretim yılının 2. döneminde faaliyete geçecek iken, zeminde görünen bu hatalardan dolayı maalesef hizmete açılamadı ve kusurun giderilmesi için çalışmalar başlatıldı” dedi.

Kaynak: İHA