İzmarit 4 Samanlık, 3 Ahır ve 1 Çiflik Evini Kül Etti

Edirne’nin Yeniimaret semtinde çiftlik evlerinin bulunduğu mevkiinde çıkan yangın da dört samanlık, üç ahır ve bir çiftlik evi kül olurken 35 koyun telef oldu.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Edirne itfaiyesi müdahele ederken ahırlarda bulunan büyükbaş hayvanlarda sahipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Yangın, saat 14.30 sıralarında Yeniimaret Mahallesi, Orta İmaret mevkiindeki Sinan Galipler’e ait çiftlikte çıktı.

Tunca Nehri kenarında bulunan set boyunda sıcak hava nedeniyle kuruyan otlara atılan bir sigara izmariti hemen yakınında bulunan samanlığın tutuşmasına neden oldu. Kısa sürede alevler ahırların ve evin bulunduğu alana yayıldı. Çiftlikte çalışanların ihbarıyla gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi yetersiz kaldı. İtfaiye araçların kısa sürede suları bitince çiftlik çalışanları da kendi imkanları ve çeşme hortumlarıyla yangını söndürmeye çalıştı.

Çiftliğin sahibi Sinan Galipler, “İzinde olan askerler yakındaki geneleve geliyorlar. Buradan geçerken de set boyuna sigara izmariti attılar. Geçen hafta kendi imkanlarımızla söndürmüştük, çiftliğimize sıçramamıştı ama şimdi set boyundan samanlığa daha sonra ahırlara ve eve sıçradı. Yangında beş bin saman balyası, yonca ve 35 adet küçükbaş hayvanım telef oldu. İtfaiye müdahale edemedi, suyu bitti. Bize hiçbir faydaları olmadı. Bu set boyundaki otlara çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.

Yaklaşık 1.5 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü .
Kaynak: İHA