CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin Açıklama Yaptı

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, mayıs ayında meydana gelen dolu ve don olayları nedeniyle bağlarında zarar meydana gelen üzüm üreticilerinin kaderlerine terk edildiğini ileri sürdü.

Kesin, yaptığı yazılı açıklamada, mayıs ayında Buldan ilçesinde meydana gelen dolu yağışı ile Çal Bekilli, Baklan ve Güney ilçelerindeki don olayları nedeniyle yaklaşık 10 bin üzüm üreticisinin zarar gördüğünü belirtti.

Çiftçilerin oluşan hasar nedeniyle borçlarını ödeyemez hale geldiğini, ancak gereken tedbirlerin alınmadığını öne süren Keskin, şu görüşleri ifade etti:

''Umutla 2 aydır bakanlıktan gelecek yanıtı bekleyen üzüm üreticileri, ne yazık ki kaderine terk edilmiş durumdadır. Kamu kurumlarına olan borçları ertelenmediği gibi ödeme kolaylığı da sağlanmamıştır. Bu yıl ki üretimden zarar eden üretici borcunu nasıl ödeyecek, en az 5 yıl üretim yapamayacak olan çiftçi aileleri nasıl yaşamlarını sürdürecek- AKP İktidarı, bu tavrıyla çiftçilerimizi çaresizliğin ve yoksulluğun girdabına sürüklemiştir. Ne yazık ki, olayın takipçisi olacağını beyan edenlerin vaatleri boşa çıkmış, üzüm üreticilerinin kandırıldığı böylece gün yüzüne çıkmıştır.''

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Senem Yazıcı

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA