Piknik Yaparken Ormanı Yaktıkları İddia Edilen 3 Kişi Gözaltına Alındı

Samsun'da piknik yaparken ormanı yaktıkları iddia edilen 3 kişi, jandarmanın takibi sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesinin Akalan köyünde 21 Temmuz 2012 Cumartesi günü çamlık ormanda yangın çıktı. Yangın müdahale sonucu söndürülürken, 7 hektarlık ormanlık alan yanarak zarar gördüğü ileri sürüldü. Samsun İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri yangın mahallinde buldukları bir poşetin üzerindeki Samsun'un İlkadım ilçesinde faaliyet gösteren bir et marketin barkotunu fark etti.

Barkotun üzerindeki tarih ve saatten yola çıkarak et marketin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 kişinin et aldıklarını tespit etti. Sokaktaki diğer esnafın da güvenlik kamerası incelenince 3 kişinin bindikleri araçın plakası belinlendi.

Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili E.G.(25), A.A.(28) ve İ.P.'yi (27) gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kişinin piknikte mangal yaktıkları daha sonra piknik yaptıkları yerdeki ateşi tamamen söndürmeyince çıkan kıvılcımdan ormanın yandığı öğrenildi. Jandarmadaki sorguları tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren A.A., E.G. ve İ.P., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı .
Kaynak: İHA