Gümüşhane Emniyetinin Altın Yılı

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, hem fiziksel anlamda hem de personel anlamında 2012 yılının altın yılları olduğunu söyledi.

Bağlarbaşı Mahallesinde yapılacak olan Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Merkezi binasının Genel Müdürlüğün 2012 yılı yatırım programına girdiğini ifade eden Yüksel, Kürtün ilçesinde yapılan Emniyet Amirliği binasının da hızla yükseldiğini, Kelkit ilçesinde de eski Sağlık Ocağı binasının Özel Harekat ve Bölge Trafik hizmet binası olarak düzenlendiğini söyledi.

Yeni bina ve birimlere ek olarak bu yıl tayin döneminde 50 civarında personelin daha takviye edildiğini ifade eden Yüksel, asayiş anlamında “huzur” kenti olarak tanımladıkları Gümüşhane’nin bu ünvanın korunması ve daha da artması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Gümüşhane’ye personelin 2.bölge olmasından dolayı isteyerek geldiğini, personel değişiminin heyecanın değişmesine neden olduğu için performansı da arttırdığını belirten Yüksel, il genelinde toplamda 700’e yakın personelle vatandaşlara hizmet verdiklerini kaydetti.

Müstakil olarak yalnızca Kürtün ilçesinde hizmet binalarının bulunmadığını, buradaki yapının da hızla yükseldiğini ifade eden Yüksel, buradaki çalışmanın da yıl sonuna kadar bitmesinin planlandığını belirtti.

ÜNİVERSİTE’NİN KENT GÜVENLİĞİNE ETKİSİ

Gümüşhane kent merkezinde ana kampüsü bulunan ve ilçelerde de okulları bulunan Gümüşhane Üniversitesinin artan öğrenci sayısının kent güvenliğine etkisini cevaplandıran Yüksel, terör ve asayiş açısından herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını fakat öğrenciyle birlikte şehre bir hareketlilik geldiğini, güvenlik açısından da bir problem olmadığını sözlerine ekledi.

MAYTAP VE EGZOZ PATLATANLARA CEZA

Son dönemde özellikle düğünlerin ardından şehrin caddelerinde yükselen maytap ve egzoz sesleriyle ilgili sıkıntıların vatandaşlar tarafından kendilerine sürekli ihbar edildiğini belirten Yüksel, bu konularda ekipleri anında tespit yapıp cezai uygulama yaptıklarını ifade etti.

ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLI PROJESİ

İl Müdürlüğü olarak SODES kapsamında yürüttükleri “Zeki, Çevik ve Ahlaklı” projesine ayrı bir önem verdiklerini belirten Yüksel, özellikle spor ve kültürel alanda gösterdikleri faaliyetlere vatandaşların ilgisinin en yüksek seviyede olduğunu, hentbol, basketbol ve okçuluk çalışmaları ile Gümüşhaneli gençleri sağlıksız ortamlardan uzak tuttuklarını söyledi.

Yüksel, proje kapsamında mesire alanında ki binanın “Zeka Küpü Gençlik Evi” olarak dizayn edildiğini, burada gençlerin boş zamanlarını kültürel ve zeka geliştirici faaliyetlerle değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA