Bozdağ: Tutuklu Milletvekilleri Kararı, Mahkemenin Takdiridir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tutuklu milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın tahliye taleplerinin ret edilmesiyle ilgili olarak, kararın mahkemenin takdiri olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İslam ülkelerinin büyükelçilerine Gölbaşı Mogan Parkı’nda verdiği iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, çıkışta soruları cevapladı. Tutuklu milletvekillerinin tahliye taleplerinin ret olduğunu hatırlatan gazetecilere Bozdağ, “Mahkemenin takdiridir. Daha öncede söyledim, idari kontrol yeni bir tedbir değil. Hukukumuzda bulunan bir müessesenin uygulanıp uygulanmaması tamam ile mahkemenin yada hakimin takdirdir.” şeklinde cevap verdi. Bugün bazı gazetelerde yer alan yeni anayasa çalışmaları kapsamında Ak Parti milletvekillerinin Türk’lük kavramı ile ilgili değişiklik çalışmalarıyla ilgili olarak ise Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalara ara verdiğini hatırlatarak, komisyon üyelerinin partilerinin görüşleri üzerinde çalıştıklarını ve komisyonla paylaşacağını ifade etti.

Vatandaşlık konusunda da tarafların görüşü olabileceğini kaydeden Bozdağ, vakti geldiğinde bunların paylaşılacağını ve nasıl bir formülasyonun uygulanacağının komisyonda karar verileceğini dile getirdi. Anayasada vatandaşlık kavramı ile ilgili partilerinin görüşlerinin belli olduğunu aktaran Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: ”Bu konuda Sayın Başbakanımızın ve basına konuşan arkadaşlarımızın açıklamaları var. Anayasal vatandaşlık kavramı ile ilgili her hangi bir sorun yok. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda bir metin üzerinde uzlaşılarak karar verilecektir."