Türk Kızılayı, Arakan Müslümanlarına Yardım Ekibi Gönderecek

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Myanmar’da Arakan Müslümanlarına karşı yapılan saldırıları kınadığını belirterek, bölgedeki mağdur insanlara yardım etmesi için bir ekip görevlendirdiklerini söyledi.

Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından tarihi Taşköprü'de düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Oruçların açılmasından sonra konuşan Akar, böylesi güzel bir ortamda vatandaşlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bugün İçel Limanı'ndan Somali'ye büyük bir gemi yolcu ettik. Gemide Türk insanının merhamet elini Somali'de yoksul ve mağdur durumda olan insanlara götüren emanetler vardı. O bakımdan gönlümüz rahat bir şekilde iftara geldik" dedi.

Türk Kızılayı'nın dünyanın neresinde olursa olsun dara düşenlere yardım etmeye devam edeceğini belirten Akar, "Dünyanın bir ucunda Myanmar'daki Müslümanlara karşı haince ve katilce yapılan katliamı huzurunuzda kınıyorum. Türk Kızılayı'nın bir an önce oraya gidip bu katliamda mağdur olan insanlara yardım etmesi için bir ekibi görevlendirdik. Myanmar ve Bangladeş hükümeti nezdinde teşebbüslerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Akar, insanları inançlarından dolayı öldüren zihniyeti kınadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "21. yüzyılda inançlarından dolayı, giyim tercihlerinden dolayı suçlayan, bir mağazada oradaki çalışmalarından alıkonulan, tesettürlü olduğu için bir gönüllümüzü, yavrumuzu, kızımızı mağazası dışına çıkaran anlayışı da kınıyorum. Hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Şunun bilinmesi istiyorum ki; Türk Kızılayı ülke insanlarının ve dünya insanlığının her türlü maddi yardımlarında olduğunu gibi inanç dünyasına da sahip çıkacak birinci örgüttür. Böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceğimizi, böyle bir şeyi şiddetle kınadığımızı huzurlarınızda belirtmek istiyorum." Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise, Türk Kızılay'ının, yüzlerce yıl insanları birbirine kavuşturan, iki yakayı birleştiren tarihi Taşköprü üzerinde bir gönül köprüsü oluşturduğunu ifade ederek, anlamı büyük olan iftar sofrasını düzenleyenlere teşekkür etti. Coş, Türk Kızılayı'nın kendi misyonunu her geçen gün daha iyi yerine getirmeye başladığını, bu konuda her yıl başarılarına başarı kattığını gördüklerini belirtti.

Türk Kızılayı Adana Şubesi Başkanı Ramazan Saygılı da, çok anlamlı bir mekanda iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: İHA