Trt Avaz Çerkezköy’den Naklen Yayın Yapacak

3 Ağustos Cumartesi akşamı, Çerkezköy’de konser verecek olan Saraybosna Fatih Sultan Mehmet Korosu için hazırlıklar hummalı bir şekilde sürüyor.

Toplamda 25 bin kişinin katılması beklenen Fatih Sultan Mehmet Korosu Çerkezköy Konseri’nin, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın talimatı ile ulusal kanal olan TRT Avaz’dan naklen yayın yapılacağı belirtildi.

Çerkezköy’de yapılacak olan dev organizasyonda ilk kez bu denli büyük bir katılımın olması beklenirken, etkinlikte yaşanılacak olan bir başka ilk de 105 metrekarelik dev bir sahne kurulması ve 2 LED ekranla da canlı yayın yapılması olacak.

Çerkezköy Belediyesi birimlerinden edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Diyanet İşleri Genel Başkanı ve tüm bakanlarla birlikte bütün devlet erkanı önceki gün gönderilen davetiyelerle Çerkezköy’de düzenlenecek olan dev organizasyona davet edildi.

Tüm bölge milletvekillerinin, Trakya’daki tüm belediye başkanları ve kaymakamların da davet edildiği kaydedilen programa Fehmi Koru, Mehmet Barlas, Taha Akyol, Hayrettin Karaman ve Bosna ile ilgilenen isim yapmış tüm gazetecilerin de katılmasının beklenildiği öğrenildi.

Çerkezköy ve bölgeden toplamda bin kişilik protokol davetlisi olduğu öğrenilen etkinliğin gerçekleşeceği Kipa AVM’ye belediye tarafından ek olarak 5 bin sandalye kiralanacak.

Bu arada 150 kişilik bir gruptan oluşan Fatih Sultan Mehmet Korosu’na verilecek olan hediyeler de şimdiden hazırlanmaya başladı.

Kaynak: İHA