Vali Lekesiz'den Denge Hukuk ve Düşünce Derneği'ne Ziyaret

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Denge Hukuk ve Düşünce Derneği'ni ziyaret etti.

Lekesiz, Atatürk Caddesi'nde bulunan dernek merkezi ziyaretinde yerelde kurulan ve faaliyet gösteren ilk ''Hukuk derneği'' olan Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Başkanı Başkanı Muhammet Çakır'dan, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Dernek tarafından yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini kaydeden Lekesiz, derneğin hazırladığı ''Sivil ve Yeni Anayasaya Doğru'' başlıklı çalışmanın çerçeve metnini TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Komisyonu'na ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e teslim edilmesinin, yapılan işin neticelendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Lekesiz, il genelinde 16 okulda yapılan eğitim ve seminer çalışmasını, derneğin sadece Antakya'yı değil tüm Hatay'ı kuşatacak şekilde örgütlenmesini bir göstergesi olduğunu, bu konunun diğer sivil toplum örgütleri için de örnek olması gerektiğini belirtti.

Dernek Başkanı Çakır ise, milletin biran önce sivil ve yeni bir Anayasa'ya kavuşturulması gerektiğine inandıklarını, bu hususta Vali Lekesiz'in de kendileri ile aynı inancı ve düşünceyi taşıdığını bildiklerini ifade etti.

Denge Hukuk ve Düşünce Derneği İnsan Hakları Kurulu'nu da oluşturduklarını ve bu kurulun ilk çalışmasını yakında yapacaklarını belirten Çakır, çalışmada Suriye'deki iç savaş nedeniyle Hatay'a sığınan Suriye vatandaşlarının kaldığı çadır kentleri inceleyip bir rapor hazırlamayı planladıklarını, ayrıca hukuk ofislerinde ve gerektiğinde adliyede görev yapabilecek donanımda hukuk sekreteri yetiştirme projesi üzerinde çalıştıklarını dile getrdi.

Ziyarette dernek üyeleri de hazır bulundu.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA