Rumeli Balkan Federasyonları İftarı İstanbul’da Yapıldı

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu iftarı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve TBMM Başkan Vekili Meral Akşener'in katılımıyla yapıldı.

İBB Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen iftara CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ali Müfit Gültuna, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu ve dernek üyeleri de katıldı.

Programda konuşan Bağış, kendisini misafir gibi görmediğini, ev sahibi gibi hissettiğini, çünkü kendisinin Rumeli’nin eniştesi olduğunu söyledi.

Bağış, ''İstanbul'un en önemli özelliklerinden birisi de bir Rumeli şehri olmasıdır. Balkanların zenginliğini gösteren her kültürden izler görmek mümkündür. Bu coğrafyada daha huzurlu günler yaşıyoruz, dinleri ve etnik kimlikleri yüzünden kimseye acı çektirilmiyor. AB insanlık tarihinin en kapsamlı barış projesidir. Hepinizin Ramazanını kutluyorum. Ramazan orucu olgusunun tüm dünyaya barışı ve Ramazanın temsil ettiği paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma kültürünü yaymasını temenni ediyorum'' dedi.