Bakan Şimşek, Hasta Ziyaretinde İlginç Bir İstekle Karşılaştı

Batman Devlet Hastanesini ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hastanede yatan bir gencin ilginç isteğiyle karşılaştı.

Üç sefer özel güvenlik sınavına giren ve kazanamayan genç, Bakan Şimşek’ten sınavı kazanmak için destek istedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iki gününü memleketi Batman'da geçirdi.Taziye ve ev ziyaretlerinde bulunan Bakan Şimşek, Batman Bölge devlet hastanesinde yatan hastaları da ziyaret etti.

Batman Valisi Ahmet Turhan ile beraber hastaneye giden Bakan Şimşek’i, Sağlık il müdürü İhsan Bodakçı, Hastane Başhekimi Dr. Adnan Tuna ve hastane çalışanları karşıladı. Hastaları ziyaret edip karanfil veren Bakan Şimşek, bir gencin ilginç isteği ile karşılaştı. Mahsum Akan isimli genç, 3 defadır özel güvenlik sınavına girdiğini ve yaklaşık 3 bin TL de borcunun olduğunu söyleyerek, “Çok az bir puanla sınavı kazanamıyorum, sizden yardım bekliyorum” dedi.

Bu istek üzerine Bakan Şimşek, “Sınavı kazandırma diye bir şey yok. Eğitim al, kendini geliştir. Bizim tek yardımımız şu olur; alınanların hakkıyla hukuku ile alınması adalet üzerine tesis edilmesi ile olur. Bakın dikkat edin son yapılan alımlarda ne yapıldı? Mevcutlar devam etti ama yeni alımlarda herkes kura ile alındı. Bizim yapabileceğimiz en büyük yardım bu. Geçmişte herkes kendine bir kontenjan almış, adaletsiz bir uygulama vardı. Biz adaletten yanayız. Öbür türlü yardım ise, siz çalışacaksınız. Eğitim için ilave çaba gerekiyorsa, onun mekanizmalarını harekete geçiririz” dedi Mahsum Akan isimli genç, Bakandan özel güvenlik sınavı için 3-4 defadır dosya açtığını ve her kayıt yaptığında 700 ile bin TL arası para istendiğini ve kazanamadığını ifade ederek, “Özel güvenlik sınavı için yeni bir dosya açtım. Dosya parasını maddi durumum olmadığı için ödeyemedim, maddi yardım istedim” dedi.

Bakan Şimşek ve beraberindekiler, hasta ziyareti sonrasında Batman Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan polis evine geçerek, Batman Valiliğinin basın mensupları için düzenlediği iftar sofrasına katıldı.

Kaynak: İHA