Görme Engelliler Melikler Yaylası'nda Kamp Yaptı

Görme Engellileri Koruma Derneği Konya Şubesi'nden 15 görme engelli, bir hafta boyunca Yenişarbademli Melikler Yaylası'nda kamp yaptı.

Görme Engellileri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenişarbademli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Doğa Sporları Kulübü'nün davetlisi olarak ilçeye geldiklerini ve bir hafta boyunca bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdiklerini söyledi.

Melikler Yaylası'nda bir hafta boyunca kamp yaptıklarını ve unutulmaz anlar yaşadıklarını anlatan Özağan, ''2998 metre rakımlı Dedegül Zirvesi'ne tırmandık, Pınargözü Mağarası'nı gezdik, Beyşehir Gölü'nde yüzdük. Doğayla baş başa güzel anlar yaşadık. Bir haftada görmeyen gözlerimize ışık doğdu, 1 hafta daha kalırsak görmeye başlayacağız sanırım'' dedi.

Kendileri için en büyük sorunun insanların ortaya çıkardığı engeller olduğunu belirten Özağan, doğanın engellerini aştıklarını, fakat insanların oluşturduğu engelleri aşmakta zorlandıklarını dile getirdi.

Özağan, kendilerini yalnız bırakmayan Yenişarbademli Kaymakam Vekili İbrahim Özdel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Sahil Kodal, Belediye Fen İşleri Müdürü İbrahim Erbek, Doğa Sporları Kulübü üyeleri ve Yenişarbademlilere teşekkür etti.

Yenişarbademli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Salih Kodal da yeni kurdukları Doğa Sporları Kulübü ile Yenişarbademli'nin tanıtımına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

İlk etkinliklerini görme engelli vatandaşlara yönelik düzenlediklerini ifade eden Kodal, konuklarını ağırlanmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kodal, etkinliklere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hatice Özdemir
Kaynak: AA