Suriyelilerin Çadırkentlerde Buruk Ramazan Heyecanı

Ülkelerinde yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Suriyeliler Mübarek Ramazan ayında ilk iftarlarını kendileri için kurulan çadırlarda açtılar.

Ülkelerinde yaşanan şiddetin sona ermesi için dualarını eksik etmeyen Suriyeliler kendilerine kucak açan Türkiye’ye teşekkür ettiler. Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun Beldesinde bulunan çadırkentte Ramazan-ı Şerif’i karşılayan Suriyeliler için çadırbaşına 10 günlük olarak kuru bakliyat, yiyecek, içecek dağıtıldı.

Yemekleri pişirebilmeleri için çadırlarda tüp gaz ve fırın da bulundurabilen Suriyeli kadınların iftar telaşı akşam saatlerinde başlıyor. Çadır hayatının zorluklarına rağmen güvenli bir ortamda ailesini barındıran Türkiye’ye teşekkür eden Suriyeli Hale Hammudi gözyaşlarına hakim olamadı. Çıkan çatışmalarda kocasını kaybeden Hammudi 4 çocuğu ile beraber kaldığı çadırkentte kendileri için bu ayın ve bundan sonraki sürecin zor geçeceğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. Oruçlarını sıcak yemek ile açmaları için çocuklarına patates kızarten Necla Asaf ise kendilerine kucak açan Türk halkına ve iftarlık dağıtan Kızılay yetkililerine teşekkür etti .