Adıyaman'da Yardıma Muhtaç Ailelere Kışlık Kömür Yardımı

Adıyaman'da Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından yardıma muhtaç ailelere kışlık kömür yardımı dağıtılmaya başlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen dağıtımlarda yardıma muhtaç ailelere 26 torba kışlık kömür veriliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yetkili Bayram Çelik, yaptığı açıklamada, kışlık kömür yardımı dağıtımına bu yıl erken başladıklarını belirterek, ''Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın bir kısmı şu anda Malatya'da kaysı topluyor. Malatya'dan geldiklerinde yine başka illere çalışmaya gidecekler. Yani işlerinin bitmesi kış mevsimine denk geliyor. Geldiklerinde de kışın ortasında yağmurda çamurda kömürlerini almaları sorun oluşturuyor. Bu yüzden biz de kömür dağımına erken başladık ki yardıma muhtaç ailelerimiz kaysı toplamadan geldiklerinde hemen gelip kömürlerini alsınlar'' dedi.

Ramazan boyunca kömür dağıtımının süreceğini ifade eden Çelik, ''Yaşlı, hasta ve kömür yardımını almaya gelemeyecek ailelere de biz görevlilerle birlikte kömürlerini kapılarına kadar götürüp bırakıyoruz'' diye konuştu.

Kömür yardımını almaya gelen vatandaşlar ise bu yıl kömür yardımının erken dağıtılmasından memnun olduklarını belirttiler.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Zeynep Yücetaş
Kaynak: AA