Siirt Valisi Musa Çolak Açıklama Yaptı

Siirt Valisi Musa Çolak, yeni teşvik uygulamasının hem kente hem de Türkiye'ye büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

Vali Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, yeni teşvik uygulamasının büyük avantajlar getirdiğini belirterek, iş adamlarına ve sanayicilere yatırım yapma çağrısında bulundu.

Uygulamanın Siirt'e yeni kazanımlar sağlayacağına inandığını, düzenlemenin geri kalmış illere pozitif ayrımcılık öngördüğünü belirten Vali Çolak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Hükümetimiz tarafından yasalaştırılan yeni teşvik yasasıyla, Siirt'in yatırım yapılacak iller arasında avantajlı bir konuma geldiğine inanıyoruz. İlimizin sahip olduğu maden ve enerji potansiyeli, bu teşvik paketiyle işletilmeye başlanacaktır. Yeni teşvik yasasının özellikle üretime dönük olması ve il bazında düşünülmesi, Siirt'in kalkınmasına ve gelişmesine çok önemli katkı sağlayacaktır. İş adamlarımızın bu sistemden fazlasıyla yararlanacağına inanıyorum. Açıklanan yeni teşvik uygulaması hem ilimiz hem de ülkemize büyük katkı sağlayacaktır.''

Vali Çolak, Siirt'in de içinde yer aldığı 6. bölgede, hiç bir bölgede olmayan destekler verildiğini ifade ederek, Organize Sanayi Bölgesinde 68 boş parselin bulunduğunu, buradaki altyapı hizmetlerinin tamamlandığını bildirdi.

Yeni teşvik paketi ile özellikle 6. bölgede, yatırımcılar için büyük ekonomik avantajlar sağlandığını belirten Vali Çolak, ilin yatırımcılar ve sanayiciler için önemli bir cazibe merkezi konumunda olduğunu kaydetti.

Muhabir: Ayhan Mergen/Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA