Obruk-Dutludere Sulama Projesi İle 60 Bin Dekar Arazi Suya Kavuşacak

Dutludere sulama projesinin Türkiye’de tarımın milli gelirden aldığı payı artıracak model bir proje olduğunu söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, tamamlandığında 60 bin dekar arazinin sulanmasına imkan verecek olan Obruk - Dutludere sulama kanalı şantiyesinde incelemelerde bulundu.

AK Partili milletvekillerine incelemeler sırasında Vali Nurullah Çakır, Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Laçin Kaymakamı Atif Çiçekli, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç ve AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan eşlik etti.

İncelemeler sırasında bir açıklama yapan milletvekili Salim Uslu, Çorum’da son 10 yılda ihracat oranının yüzde 340 seviyesinde arttığını söyledi.

Bu durumda tarımdaki üretiminde yüzde 340 artmış olması gerektiğini dile getiren Uslu, “Ancak bizden önceki dönemlerde tarımdaki üretimi artırmak, üretimi çeşitlendirmek, kolektif üretimin koşullarını hazırlamak konusunda gerekli çaba ne yazık ki harcanmamıştır” dedi.

Çorum Valisi Nurullah Çakır ise, projeye yöre halkının vereceği desteğin önemli olduğunu belirterek, bölgeye büyük bir katma değer sağlayacak olan projenin çalışmaları sırasında yaşanacak olumsuzluklar karşısında halkın sağduyulu olması gerektiğini vurguladı.

Tarım teşkilatlarının da bölgedeki iklim değişikliğini dikkate alarak sulama projesi tamamlanıncaya kadar ürün çeşitliliği konusunda çalışmalar yapmasını isteyen Çakır; “İlçelerde kaymakamlıklarımız ve üniversitemiz ile farklı üniversiteler de devreye girerek havzada iklim değişikliğini ve artık ürün yelpazesinin ne yöne gittiğini dikkate alarak çalışmalar yapmasında ve yeni projeler üretmesinde fayda var” diye konuştu.

Obruk-Dutludere sulama projesi ile ilgili brifing veren şantiye yetkilileri, çalışmaların 2013 yılı sonuna tamamlanacağını ve 59 bin dekar arazinin sulanmaya başlayacağını belirttiler
Kaynak: İHA