Meram Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binasının Temeli Törenle Atıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımına başlanan yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Konya’nın merkez Meram ilçesi Azerbaycan Caddesi’nde eski et ve balık kurumu alanında 1 Mart’ta inşaatına başlanan yeni hizmet binasının temel atma töreni düzenlendi.

Törene AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Cem Zorlu ve Ayşe Türkmenoğlu, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başlanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, merkez ilçe belediye başkanları, AK Parti İl teşkilatı üyeleri, ünlü sanatçı Uğur Işılak ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, bölgenin kaderini değiştirecek önemli bir hizmetin başlangıcında olduklarını söyledi.

Başkan Kalaycı, “Burada 2 yıllık bir çalışma yapıldı. Büyük bir tesisin yaklaşık 30 milyon liralık bir tesisin temelini atıyoruz. Harika modern mimarisiyle önemli bir hizmetin temeli atılıyor. 1 Mart'ta temelini attığımız binanın inşaatı çok hızlı ilerliyor. Binada kullanılan malzemeler tamamen Konyalı firmalardan temin ediliyor. Bu bölgede belediye binasının yanı sıra otel, alışveriş merkezi ve park alanları da kurulacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bölge yeniden şekillenecek. Birkaç yıl içinde buradaki değişimi herkes fark edecek” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Türkiyede bir zihniyetin kesinlikle yıkılması gerektiğinin altını çizerek, “Kamu hizmet binalarının gösterişli olmaması gerekiyor. Kamu binaları mutlak ihtiyaç değilse yapılmaması gerekir. İhtiyaç halinde yapılmalı. Ancak Meram ilçemize yapılacak hizmet binası ihtiyaçlara cevap verme noktasında önemli bir görevi yerine getirmiş olacak. Konya sadece Alaaddin civarı ve Mevlana Müzesi’nden ibaret kabul ediliyordu. Ancak son yıllarda belediyelerimizin çalışmalarıyla kent merkezleri Konya genelinde 7’ye 8’e çıkmış oluyor. Bu çok güzel bir gelişme. Konyamız artık insanı yaşan alanlarıyla, gün geçtikçe artan yeşil alanlarıyla ve fiziki belediyecilik anlamında yapılan hizmetlerle Türkiye’de ve uluslararası alanda temayüz eder hale geldi. İnşallah bundan sonra da Meram’da hizmetler devam edecek” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da, Meram bölgesindeki değişime dikkat çekerek, “Bu bölgenin eski hali Konyalıya uzaktı, ancak Meram Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla burası merkez haline gelecek. Biz Konya belediyelerinden oldukça memnunuz. Her platformda onların başarılarını duyuyoruz. İnşallah Meram Belediyemiz yeni hizmet binasında daha başarılı işlere imza atar. Yeni hizmet binasının Konya’ya hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA