Ankara'da Cami İnşaatında Göçük: 1 Ölü, 1 Yaralı

Ankara'da Ulucanlar'da bulunan bir caminin avlusunda sürdürülen tuvalet inşaatı ile istinat duvarında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.

Olay, Altındağ, Ulucanlar Caddesi'ndeki Yeni Cami'de akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, caminin tuvalet yapımı sırasında göçük meydana geldi. Tuvalet inşaatında çalışan Engin Turan ve Güven Kızılöz, göçüğün altında kaldı. Olay hemen polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verildi.

Göçük altında kalan Güven Kızılöz, arkadaşları ve çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarılarak olay yerine gelen ilk ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma kaldırıldı

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, göçük altında kalan diğer işçi Engin Turan'ı kurtarma çalışmalarına başladı.

Ekiplerin çalışmaları sırasında istinat duvarında bir çökme daha meydana gelirken, itfaiye ekipleri canını son anda kurtardı. İki itfaiye eri, göçük nedeniyle hafif şekilde yaralandı

Çevredeki vatandaşlar, ekiplerin çalışmalarını korku dolu gözlerle izledi. Göçük altında kalan işçilerin mesai arkadaşları, sinir krizi geçirdi. Çevredeki vatandaşlar, sinir krizi geçiren işçilerin arkadaşlarını teskin etmeye çalıştı. Ekiplerin uzun uğraşlarının ardından Engin Turan'ın cansız bedenini göçükten çıkardı.

Polis, caminin etrafını ve istinat duvarının da geçtiği Ulucanlar Caddesi'nin bir kısmını trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri, göçüğün meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Engin Turan'ın cesedi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Restore edilen eski adıyla "Cenabı-Ahmet Camisi" olan Yeni Cami'nin yarın açılışının yapılması planlanıyordu

Kaynak: İHA