Denizli'de, Çiftçilere Makine ve Ekipman Alımı Hibe Programının Başvuruları Başladı

Denizli'de, çiftçilerin makine ve ekipman alımları ile ilgili hibe destekleme başvurularının başladığı bildirildi.

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında çiftçilerin ihtiyaç duyduğu makine ekipman alımlarına yüzde 50 hibe desteği yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, programın amacının, ''tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından temininde kolaylık sağlanarak kullanımını yaygınlaştırmak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek'' olduğunu ifade edildi.

Programa, Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmak şartıyla, gerçek ve tüzel kişiler, şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri programdan yararlanmak üzere başvurabileceği açıklandı.

Başvuruların 01 Ağustos Çarşamba günü mesai bitimine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine yapılabileceği kaydedildi.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / İbrahim Süzer

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA