Bingöl İl Jandarma Komutanı Celepoğlu İçin Veda Töreni Düzenlendi

Jandarma Genel Komutanlığı emrine atanan Bingöl İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, görevini Kurmay Albay Etem Metehan Yaşar'a devrederek, Bingöl'e veda etti.

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği , Ankara'ya atanan Albay Hamza Celepoğlu için Belediye Kültür Merkezi'nde bir tören düzenledi.

Törende, Ankara'ya atanan Celepoğlu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan Etem Metehan Yaşar'a, İl Jandarma Komutanlığı flamasını vererek görevini devretti.

Törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, Celepoğlu'nun Bingöl'den ayrılmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ''Fiili ve fiziki ayrılığın getirdiği ızdırabın yüreklerde vatan, bayrak, millet sevgisi olarak yer alıyor. Sayın Celepoğlu'nun ayrılışı da yüreklerimiz de böyle bir sevgi bıraktı. Burası Bingöl, bu topraklar burcu burcu vatan kokuyorsa, vatan da burcu burcu Bingöl kokuyor'' dedi.

Albay Celepoğlu da, Vali Güvençer ile birlikte görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ''13 Ağustos 2010 tarihinde başladığım ve 2 yıl süreyle mutluluk ve onurla taşımak gayretinde bulunduğum Bingöl İl Jandarma Komutanlığı görevimi değerli kardeşim Metehan Yaşar'a devrediyorum. Görevimi onurla ve gözüm arkada kalmayacak şekilde teslim ettiğim kardeşim Metehan Yaşar'ın daha özverili bir çaba ile sizlere daha iyi hizmet edeceğine inancım tamdır. Bazı görev yerleri vardır ki hem gelirken hem de ayrılırken ağlarsın. Bugün bunun en yakın örneğini yaşıyorum sizlerle'' diye konuştu.

BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen ise, Hamza Celepoğlu yazan 12 numaralı Bingölspor formasını Celepoğlu'na verdi. Törende Vali Güvençer de Bingöl'deki hizmeti anısına Celepoğlu'na bir plaket verdi.

Törene 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Belediye Başkanı Serdar Atalay, vali yardımcıları Mehmet Alper Çığ ve Abdulaziz Aydın, diğer kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Abdullah Çelik/Nail Kadırhan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA