Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay Açıklaması

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, merkez İçmeler mevkisinde yapımı tamamlanan ve su olmadığı için vatandaşların taşınmadığı TOKİ konutlarının su problemini çözdüklerini bildirdi.

Başkan Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından Bingöl-Genç yolu İçmeler mevkinde Memur-Sen üyeleri ve dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan konutların içme suyu problemini çözdüklerini söyledi.

''Söz verdiğimiz gibi TOKİ konutlarının su problemini Ramazan ayından önce çözdük'' diyen Başkan Atalay, şunları söyledi:

''Bingöl ili mücavir alan sınırları içerisinde bulunan İçmeler TOKİ konutlarına su verilmesi için Bingöl Belediye Meclisi kararı gereği, buradaki konutlara yetecek miktarda 6 litre/sn suyu Genç ilçesine giden hattımıza ilave edip, Genç ilçesine giden suyu azaltmadan Bingöl su kaynaklarından karşılama noktasında bir karar aldı ve bunu da bu konutlarda oturacak insanlarımıza ve Memur-Sen yetkililerine bildirdik. Şu anda Bingöl Belediyesi olarak mevcut yerleşim biriminde daha önceden söz verdiğimiz gibi Ramazan ayından önce hattı döşedik. Belediye olarak 1564 metrelik gidiş geliş hattını döşedik. Çalışma ile birlikte TOKİ'nin yaptığı depodan Bingöl-Genç karayoluna kadar olan kısmın gidiş geliş hatlarını döşemiş olduk. TOKİ tarafından hat konutlara getirilmiş olup, binalardaki test çalışmaları devam etmektedir.''

Muhabir: Abdullah Çelik/Nail Kadırhan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA