Uğur İşılak, Sahabe Saffan Bin Muattal’ın Kabrinde Dua Etti

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini besteleyen sanatçı Uğur Işılak, dev senfoni orkestrasıyla Adıyaman'da vereceği konser öncesinde Sahabe Saffan Bin Muattal’ın kabrini ziyaret etti.

Eyüp El Ensari’den sonra yeri kesin olarak bilinen Sahabe Saffan Bin Muattal’ın kabrini ziyaret eden sanatçı Uğur Işılak, burada dua etti. Sahabe hakkında yazılı olan bilgileri okuyan sanatçı daha sonra dua ederek, namaz kıldı. Sanatçı, sahabe kabrinin çıkışında vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Uğur Işılak, burada sokak köpeğini görünce korkan ve isminin Baran Sözmen olduğu kişiye köpek korkusunu yenmesini sağladı. Baran Sözmen’e köpekten korkmaması için sözlü uyarıda bulunan Işılak, daha sonra Baran Sözmen ile birlikte köpeği okşadı. Uğur Işılak’a sevgi gösterisinde bulunan kişiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Sahabe Saffan Bin Muattal’ın yeterince tanınmadığını ve tanıtılması gerektiğini belirten Uğur Işılak, “Saffan bin Muattal Hazretlerini ziyarete geldik. Sanat işi feyiz işidir. Sanat işi hayranı olabilmekten ziyade hayran olabilmek işidir. Bana göre, bu zatlara hayran olamayan bu zatları sevemeyen, onlara hayretle bakamayanlar sanatkar olamazlar. Dolayısıyla feyizlenmeye geldik. Kalbimizi doldurmaya geldik, Allaha şükür doldurduk.

Eyüp El Ensari Hazretleriyle beraber bütün İslam Alimlerinin ittifak ettiği, kesinlikle Adıyaman’da Saffan Bin Muattal Hazretlerinin yattığını, büyük bir sahabenin burada bulunduğunu ve aynı zamanda Eyüp El Ensari Hazretleri’nin de Eyüp’te bulunduğu hususunda ittifak etti. Eyüp El Ensari kadar buranında Müslüman insanlar tarafından rağbet görmesini canı gönülden arzuluyorum. Ben öyle zannediyorum ki Türkiye’nin yarısından fazlası burada bir sahabenin yattığından haberdar değil” dedi.

Kaynak: İHA