Türkiye Çok Badire Atlatıp Bu Noktaya Geldi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin zorlu badireler atlatarak dünyada önemli bir konuma geldiğini belirterek, ''Bizden sonraki kuşaklara güzel ve yaşanılabilir bir ülke bırakmak için çok çalışmalıyız'' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin zorlu badireler atlatarak dünyada önemli bir konuma geldiğini belirterek, ''Bizden sonraki kuşaklara güzel ve yaşanılabilir bir ülke bırakmak için çok çalışmalıyız'' dedi.

Ergin, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği Hatay'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Antakya Ticaret Borsası'nı (ATB) ziyaret etti.

Ergin, burada ATB tarafından yaptırılan çok amaçlı konferans salonunun açılışında yaptığı konuşmada, TOBB'un, önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin kalkınması noktasında herkese önemli görevler düştüğünü belirten Ergin, ''Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Türkiye zorlu badireler atlatarak dünyada önem bir konuma geldi. Bizden sonraki kuşaklara güzel ve yaşanılabilir bir ülke bırakmak için çok çalışmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde tüm sorunlar çözülür'' dedi.

Ergin, TOBB'un, Türkiye'de önemli işlere ve çalışmalara imza attığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''TOBB, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için çaba gösteriyor. Sosyal projelere destek veriyor. Faydalı işlere imza atıyor. Hepimizin tek gayesi, bu aziz millete hizmet etmektir. Daha kalkınmış, daha ileri bir Türkiye için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ortak akıl ile tüm sorunların üstesinden gelinebilir.''

Hisarcıklıoğlu ise TOBB'un kuruluşunun 60. yılını kutladıklarını belirterek, ''Bu anlamda odalarımızı ve borsalarımızı ziyaret ederek, yaş günümüzü kutluyoruz. TOBB dünyada örnek alınan bir kuruluş haline geldi. Huzur, birlik ve beraberlik olursa, başarı da gelir. Biz tüm üyelerimiz ile bu ortamı yakaladık'' dedi.

ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ise amaçlarının üyelerine daha iyi hizmet vermek olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından ATB'ye üye olan 16 kişiye rozetleri takıldı.

Düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Muhammet Öntürk, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, Antakya Belediye Başkanı Lüftü Savaş ile çok sayıda iş adamı katıldı.

''Birlikten bereket doğar, birlikte rahmet var''

Bakan Ergin ve Hisarcıklıoğlu daha sonra ATSO'yu da ziyaret etti.

Ergin, ATSO Meclis Salonu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye de TOBB'un gösterdiği gelişim sürecinin, Türkiye'nin gelişim sürecine paralel olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sağlıklı olmasının ''TOBB'un sağlıklı olması, TOBB mensuplarının ve üyelerinin önünün açık olması demek'' olduğunu ifade eden Ergin, şöyle konuştu:

''Sizler iyi olmazsanız Türkiye iyi olmaz. Hatırlayınız 2002'de dünyanın en büyük 26. ekonomisiydi Türkiye, bugün en büyük 16. ekonomisi. 10 basamak birden gelmiş ve şu anda önümüzdeki ülkeler, dünyanın ekonomide devleri artık ama Türkiye'nin 2023 hedefleri var. Bu hedeflerde de inşallah ilk 10'un içine girmeye gayret ediyoruz. Hedefimiz bu. Bu hedeflere ulaşmak çok kolay değil. Bu hedefe ulaşabilmek için sivil toplu örgütleri ile siz değerli reel sektörün temsilcileri, üreticileri, müteşebbisleri, siyaset alanında iktidarı, muhalefeti hepimiz aynı teknenin, aynı geminin içindeyiz. Omuz omuza bu gemiyi salimen varış limanına götürmekle mükellefiz. Her birimiz kendi aklımız kadar, kendi imkanlarımız kadar, bu geminin salimen, selametle limana ulaşması için katkılarınızı yan yana koyarak inşallah bu ülkeyi, bu ülke insanını bugünden çok daha güzel noktalara taşıyacağız. Birlikten bereket doğar, birlikte rahmet var. Ayrılıkta azap ve gazap var.''

Hatay'ın, Türkiye'de çok güzel bir dostluğun, kardeşliğin, barışın ve huzurun adresi olduğunu vurgulayan Ergin, ''Dünyanın bugün buna çok ihtiyacı var. Hem kendi ülkemizde örnek bir dayanışmayı sergiliyoruz, hem de dünyada şu anda maalesef hiç arzu etmediğimiz sıkıntılar, çatışmalar, savaşlar yaşanıyor. Hem ülkemizin hem dünyadaki bu sıkıntıların giderilmesi noktasında Hatay'ın bu dayanışmayı, bu dostluğu, bu kardeşiliği bozacak, bozdurtacak her girişime karşı omuz omuza durması gereken bir zeminde olduğumuzu ifade ediyorum'' diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da TOBB'un bugün çok önemli noktalara geldiğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, daha önceleri sadece 5 odasının İngilizce konuşabildiğini ama bugün geldikleri noktada 365 oda ve borsalarında sadece 5 tanesinin İngilizce konuşamadığını söyledi.

Bütün oda ve borsalarının proje yapabilir hale geldiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, ''Oda ve borsalarımız bırakın İngilizce konuşmayı, projeler yapıyorlar. Ortak projeler yapıyorlar. Bir sürü katkı sağlıyorlar. Son 5 yılda odalarımın almış olduğu hibe desteklerinin tamamı projelerde 400 milyon liraya ulaşmış durumda. Türkiye'deki oda ve borsaların gelmiş olduğu standardın noktasının en son göstergesi. Bu başarı, hepimizin ortak başarısıdır'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, OECD ülkelerinin TOBB'dan sistemlerini öğretmelerini gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerin özel sektörüne ders vermelerini ister hale geldiğini kaydetti.

İslam Kalkınma Bankası'nın TOBB'dan 57 İslam ülkesinde ticaretin ve sanayinin gelişmesi noktasında eğitim vermesini de istediğini anlatan Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği artık sadece içerdeki oda ve borsalarla değil, dost kardeş çevre ülkelerdeki oda sistemlerini eğitir hale geldi. Artık hizmet ihraç ediyoruz. Bilgi satın alırken biz kendi bilgimizi tecrübemizi dünyaya pazarlar hale geldik'' diye konuştu.

ATSO Meclis Başkanı Hayrettin Çolakoğlu da ATSO'nun yeni dönem meclisi ile farklı bir vizyon yarattığını belirtti.

Çolakoğlu, meclislerinin daha çok Avrupa Birliği ve fon sağlayan çeşitli kuruluşlara sürekli proje sağlayan eğitim ve gelişim odaklı üye memnuniyetine önem veren bir anlayışı benimsediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından ATSO üyelerine plaket dağıtıldı.
Kaynak: AA