Hollande, Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman’ı Kabul Etti

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve beraberindeki heyet, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Elysee Sarayı’nda kabul edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande , Lübnanlı mevkidaşı Süleyman’ın onuruna Elysee Sarayı’nda verilen akşam yemeği verdi . Çalışma ortamında verilen akşam yemeğine Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman ' ın heyetinde yer alan Lübnan Başbakan Yardımcısı ile Fransa Savunma Bakanı hazır bulundu .

Elysee Sarayı ' nda kabul edilen Lübnan heyetine yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre ; Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman , Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ' ın 5 yıllık göreve seçilmesini kutlamak ve iki ülke ilişkilerini geliştirmek amacıyla nezaket ziyaretinde bulundu .

Çalışma ortamında geçen akşam yemeğinde , bölgedeki sorunlar ve Lübnan ' ın güvenliği ile bölgenin kanayan yarası durumundaki Suriye konusunun ele alındığı ifade edildi . Lübnan ile Fransa ' nın ilişkilerinin her zaman diğer Avrupa ülkelerine göre ön planda tutulduğunu belirten Lübnan heyetindeki bir kişi , “Fransa - Lübnan ilişkileri her zaman sorunsuz olmuştur " dedi .

Kaynak: İHA