507 Polis Adayı, Törende Diplomalarını Alarak Mesleğe Girdi

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 507 polis adayı, düzenlenen törenle mezun olup diplomalarını alarak, mesleğe başladı.

Merkezden 9'uncu dönemde mezun olan 507 polis adayı için, yerleşkede tören yapıldı.

Bilecik Vali Vekili Süleyman Deniz, törende, Türk Polis Teşkilatı'nın, toplumun barış, huzur ve güvenliğini bozmak isteyenlerle mücadele eden, onları caydıran, suç işleyenlerle mücadelede tüm delilleri toplayarak adaletin tecellisi için çalışan, yardım isteyene yardım eden ve kamu güvenlik politikaları oluşturulmasına katkı sağlayan kolluk kuvveti olduğunu söyledi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak teşkilata katılan polis adaylarına başarılar dileyen Deniz, şöyle konuştu:

''Görevlerinizde, Atatürk ilke ve inkılapları rehberliğinde, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalarak, yasalar ve evrensel değerlerin ışığı altında bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını, toplumun huzur ve güvenliği içinde yaşamını sürdürmesine imkan sağlayan ortamın oluşturulması ve kurulması için katkı sağlayacağınıza yürekten inanıyorum. Çalışacağınız bölgelerde, bölge insanıyla sizleri bütünleştirecek sosyal sorumluluk projelere katılarak, öncülük ederek, mensubu olduğunuz teşkilatı halkın gönül tahtına oturmasını ve halkla bütünleşmesine katkı sağlayacağınıza inanıyorum.''

-''Vatanı, bayrağı, halkı ve mesleğinizi sevin ve yüceltin''-

Merkez Müdürü Hasan Uğural da 9'uncu dönem dahil toplam 4 bin 338 mezun verdiklerini anlattı.

Öğrencileri, ISO-9001-2008 kalite yönetimi standartlarına göre yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Uğural, mezunlara hitaben, ''Vatanı, bayrağı, halkı ve mesleğinizi sevin ve onu yüceltin. Sizi bu vatana birer hayırlı evlat olarak yetiştirmeye çalıştık. Sizin adınıza vatanımıza, milletimize ve ailelerinize vaatte bulunduk. Bu onur sizindir. Onu hep yükseklerde gururla taşıyacağınıza inancım tamdır'' dedi.

Uğural, polis adaylarından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve demokratik kazanımların emanetçisi olduklarını hiçbir zaman akıllarından çıkarmamalarını istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan ise suç türleri ve suçlu profilinin her gün değiştiğini, bunun da güvenlik hizmetini daha zorlaştırdığına dikkati çekerek, görev sırasında insan hakları ve hukukun üstünlüğüne uygun hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Daha sonra, 9'uncu dönemi ilk 3 sırada bitiren Rıdvan Karakaş, Cenk Batur Güzel ve Enez Kaplan'a diplomaları, Vali Vekili Deniz, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Kıdemli Albay Ertan Yıldız ve Bilecik Belediye Başkan Vekili Osman Gezgin tarafından verildi.

Karakaş'ın yaş kütüğüne dönem plaketini çakması, polis adaylarının yemin etmesi ve Polis Marşı'nı söylemesiyle sona eren törene, Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Bilecik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, daire müdürleri ve mezunların yakınları katıldı.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA