Trabzon Belediyesine Ait ''Gezici Oyun Otobüsü''

Trabzon Belediyesine ait ''Gezici oyun otobüsü'', haftanın bazı günleri, özellikle sosyo ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin yaşadığı mahallelere giderek 3-6 yaş grubu çocuklara hizmet veriyor.

Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye tarafından sosyo ekonomik durumu iyi olmayan yerleşim yerlerinde yaşayan çocuklar başta olmak üzere 3-6 yaş grubu çocuklar için ''Gezici oyun otobüsü'' oluşturuldu.

Ailelerden gelen istek üzerine kentin çeşitli mahallelerine giden 20 öğrenci kapasiteli otobüste bir anaokulunda olması gereken faaliyet masaları, kitaplar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, oyun hamurları gibi malzemeler bulunuyor.

Çocukların hem eğlenmesine hem öğrenmesine imkan tanıyan ve 2 okul öncesi eğitmenin görev yaptığı söz konusu otobüste, ailelere de çocuk sağlığı ve hastalığı, aile iletişimi, kadın sağlığı konularında bilgi veriliyor.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, göreve geldikleri günden itibaren sosyal sorumluluk projelerini teker teker uygulamaya koyduklarını ifade ederek, ''Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hizmete koyduğumuz 'Gezici Oyun Otobüsü' de önemli bir projedir. Gezici oyun otobüsü, haftanın belirli günlerinde mahallelerimize gidiyor. Bu projeyle çocuklarımızı eğitiyoruz ve onların sosyalleşmesine katkı sağlıyoruz'' dedi.

Muhabir: Cenk Yavuz Usta

Yayıncı: Tuncay Bekar
Kaynak: AA