Yıldırım, Sağlık Parkıyla Nefes Alacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 milyon TL harcanarak yaptırılan Mimar Sinan Sağlık Parkı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yıldırım, Sağlık Parkıyla Nefes Alacak
Yıldırım ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi´nde Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Orhangazi Üniversitesi ve Hacıvat Deresi arasında bulunan alana kurulan parkın açılışına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Mustafa Öztürk, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Parkın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2 milyondan fazla nüfusa sahip Burs'da dağ ilçelerine varıncaya kadar hizmet veren bir büyükşehir belediyesi olduğunu söyledi.

Arınç, "Ulaşımdan sağlığa, içme suyundan atık su tesislerine, çöp depolama sistemlerinden hafif raylı sisteme kadar onlarca dev yatırım, bu dönemde büyükşehir belediyesi tarafından hizmete alındı. Tüm bu yatırımlar çok önemli. Büyükşehir belediyemiz dev yatırımları hayata geçirmek için elinden gelen gayreti gösterdi ve gösteriyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bursa'da eserler meydanda. Bunları görerek, iftihar ediyoruz. Mimar Sinan Sağlık Parkı, bölgeye nefes aldıracak. 2 milyon TL harcanmış fakat çok güzel bir eser meydana getirilmiş. Bu yeşilliği görünce, takdir etmemek mümkün değil. 21 bin metrekarelik SİT alanı değerlendirilmiş ve mevcut ağaçlar muhafaza edilmiş. Tabiatla iç içe, yürüyüş yolları ve spor aletlerinin bulunduğu, insanların göz zevkini okşayan ve ihtiyaçları karşılayan bir yer meydana getirilmiş" dedi.

"YENİDEN YEŞİL BURSA"

Yaşanabilir sağlıklı kent çalışmaları kapsamında oluşturulan Mimar Sinan Sağlık Parkı'nın bölgeye nefes aldıracağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkarı Recep Altepe, göreve geldiklerinden bu yana diğer yatırımların yanında Bursa'a yeşil sıfatının tekrar kazandırılmasına yönelik çalışmalara da ağırlık verdiklerini kaydetti.

Altepe, "Bu çerçevede Bursa çapında 2 milyon metrekarelik alanda park inşaatlarının başlatıldı. Mimar Sinan Sağlık Parkı da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan hastalara, hasta yakınlarına, Orhangazi Üniversitesi'nde görev yapan öğretim üyeleri ile öğrencilere, bölge halkına rahat bir nefes aldıracak. Parkın içerisinde yürüyüş yolları, spor aletleri, çocuk-oyun grubu bulunuyor. Hayırlı uğurlu olsun. Yıldırım ilçesinde büyükşehir belediyesi eliyle sürdürülen yatırımlar oradadır. Hafif raylı sistemin doğu hattı olan Kestel-Gürsu güzergahına star verildi.

Hanımlar lokali, kapalı yüzme havuzu ve Mesken Spor Tesisleri inşaatlarının tamamlandı. Arabayatağı, Siteler, Eğitim Mahallesi ve 152 Evler'de sürdürülen park alanlarının da çok kısa bir zaman dilimi sonrasında hizmete alınacak" diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, bölgelerine kazandırılan Mimar Sinan Sağlık Parkı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Keskin, göreve geldiklerinde 326 olan park sayısını 350 ilave ederek 676'ya çıkardıklarını, bu hizmetlerin kazandırılmasında Büyükşehir Belediyesi'nin sınırsız desteğini aldıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevrede oturan vatandaşlarla birlikte parkın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Muhsin Sakı, günün anısına Başkan Altepe'ye plaket ve çiçek takdim etti. Başkan Altepe, açılışın ardından parkı gezerek vatandaşlarla sohbet etti .
Kaynak: İHA