TÜMBEL-SEN İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Gül'ün Açıklaması

TÜMBEL-SEN İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Yaşar Gül, İzmir İl Genel Meclisi'nin, Özel İdare bünyesindeki kamu çalışanlarının örgütlendiği sendikayla toplu sözleşme yapmak üzere karar aldığını, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın kararı onaylamasını beklediklerini söyledi.

Yaşar Gül, sendikada yaptığı basın açıklamasında, İzmir İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan yaklaşık 200 kişinin TÜMBEL-SEN İzmir 1 No'lu Şube'de örgütlendiğini bildirdi.

İzmir İl Genel Meclisi'nin de haziran ayı toplantısında, kurumda görev yapan kamu çalışanlarıyla toplu sözleşme yapmak üzere karar aldığını söyleyen Yaşar Gül, toplu sözleşme sürecini başlatmak için İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın onayını beklediklerini söyledi.

Toplu iş sözleşmesi kararlarından İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli de dahil olmak üzere toplam 800 kişinin faydalanacağını söyleyen Yaşar Gül, özellikle afet anında çalışanların can güvenliğinin bulunmadığını ve ücretlerinde iyileşme istediklerini söyledi.

İzmir İl Özel İdaresi'nde çalışanların ekonomik yönden çok zor durumda olduğunu ve açlık sınırında maaş aldığını savunan Gül, ''İzmir Valisi Sayın Kıraç'ın artık kanunlarda yerini alan kamu çalışanlarının toplu sözleşme haklarını kullanmaları için gerekli duyarlılığı göstereceklerini umut ve talep ediyoruz'' dedi.

Muhabir: Efsun Yılmaz

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA