Paris'te Yapılacak Genel Kurul İçin Hazırlıklar Tamamlandı

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı çerçevesinde 12 Haziran'da Paris'te yapılacak Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu'nda yapacağı sunumla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 11 Haziran'da yola çıkacak heyete, Sağlık Bakanı Recep Akdağ başkanlık edecek.

Heyette İzmir Valisi ve EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO İzmir Yönlendirme Kurulu Üyeleri, Yürütme Komitesi Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bakanlık temsilcileri, basın temsilcileri ve EXPO Genel Sekreterliği uzmanları yer alacak.

Heyet, 12 Haziran'da 151. BİE Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleşecek olan sunuma katıldıktan sonra 13 Haziran Çarşamba günü İzmir'e dönecek.

Açıklamada, genel kurul nedeniyle Paris'in çeşitli bölgeleri ve Chapms Elsysess'in en görünür yerleri ile kulelerde İzmir'in EXPO adaylığını anlatan afişler asıldığı belirtildi.

EXPO 2020 İzmir'in Paris Ofisi olarak kullanılan binanın da dış cephesinin EXPO adaylığıyla ilgili giydirme yapıldığı ifade edildi.

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in 12 Haziran'da yapılacak ikinci sunumu için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, biri İzmir, diğeri sağlık temasıyla ilgili olmak üzere 2 adet film hazırlandığını belirtti.

Yaklaşık 100 kişilik ekibin İzmir'de film çekimi yaptığını, 6 dilde 32 sayfalık broşürler hazırlandığını, temayla uyumlu organik geri dönüşümlü ürünlerden oluşan hediyelikler hazırlandığını ifade eden Kıraç, ''Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz sunumda hem konuşmacı olacak hem de EXPO önsözüyle yazdığı isimli kitabı BİE Delegelerine hediye edilecek. İzmir'i, Paris'te en iyi şekilde temsil etmek üzere bütün ekip büyük bir heyecan ve motivasyonla 12 Haziran sunumuna odaklandık. Başarılı bir sunum gerçekleştireceğimizi düşünüyorum'' dedi.

Defne Samyeli'nin sunuculuğunu yapacağı sunumda, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Lucien Arkas ve Dr. Mehmet Öz'ün konuşma yapacağı, 2 adet İzmir ve Sağlık konulu tanıtım filmlerinin gösterileceği ifade edildi.

Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan

Yayıncı: Hülya Çorakçı Ertan
Kaynak: AA