Türk Bayrağına Hayran Oldu

Tayvan Büyükelçisi James Chin-hsien’in eşi Maria Peng’in boynundaki kolye basın mensuplarının dikkatini çekti.

Türk Bayrağına Hayran Oldu
Basın mensuplarının sorusu üzerine Maria Peng, “Türk bayrağını ilk gördüğümde hayran oldum. Bir sanat parçası olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tayvan Büyükelçisi James Chin-hsien’in eşi Maria Peng, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, Tayvan’ın sanayisi ve ekonomisinin gelişmiş bir ülke olduğunu belirtti.

Tayvan’ın ekonomik yönden çok güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Tayvan’da güçlü yatırımcılar var. Bizde kendilerini daha çok ekonomik iş birliği hakkında Türkiye’ye davet etmiştik. Tayvanlı yatırımcılar Afyonkarahisar’da yatırım yapsın, gerekirse Tayvan’la ticari ilişkilerimizi Türkiye’nin aleyhine olan ticari dengelerimizi değiştirelim. Made in Tayvan yazısını çok görürsünüz yani dolayısıyla ekonomik hatta, eğitim iş birliği konularında Tayvan büyükelçisi de işbirliğimizi geliştirme konusunda ziyaret ettiler.” Büyükelçi James Chin-hsien ise, Afyonkarahisar’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Afyonkarahisar’a termal için geldiklerini ifade eden James Chin-hsien, aynı zamanda Afyonkarahisarlı işadamları ile ticaret, kültür ve termal konusunda işbirliğinde bulunmak için geldiklerini kaydetti.

Büyükelçi James Chin-hsien, kung-fu gibi geleneksel sporlarını tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi.

KÜLTÜRÜMÜZDE AY VE YILDIZ BİR ANLAM İFADE EDİYOR

Tayvan Büyükelçicisi James Chin-hsien’in eşi Maria Peng’in boynundaki kolye ise basın mensuplarının dikkatini çekti. Basın mensuplarının kolye ile ilgili sorusunu yanıtlayan Maria Peng, “Türk bayrağını ilk gördüğümde hayran oldum. Bir sanat parçası olduğunu düşündüm. Bizim kültürlerimizde ay ve yıldızın önemi var. Özellikle yıldız bizim için umut ifade ediyor. Ay da aynı zamanda huzur, mutluluk, barış ifade ediyor. Bunu fark ettiğiniz içinde memnun oldum” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Tayvan Büyükelçisine Bayat kilimi hediye edildi .
Kaynak: İHA