Öğrencilerinin Derste Yazdıkları Şiirler, ''Şair Olacak Çocuk'' Adlı Kitapta Derlendi

Maden ilçesinde ilköğretim okulu öğrencilerinin derste yazdıkları şiirler, ''Şair Olacak Çocuk'' adlı şiir kitabında toplandı.

Maden İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Burak Nemutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce 3'üncü sınıfta eğitim gören birkaç öğrencisinin Türkçe dersi sırasında kendi aralarında birbirlerine şiir yazdıklarını gördüğünü söyledi.

Yazılan şiirleri gördüğünde beğendiğini, çocukların bu yönde yetenekli olabileceklerini düşündüğünü ifade eden Nemutlu, çocukların yazdıkları şiirlerden oluşan bir kitap yayınlama fikrinin ortaya çıktığını belirtti.

Bu yöndeki düşüncesini okuldaki iki öğretmen arkadaşına anlattığını, onların da katkısıyla 3. ve 4. sınıftaki öğrencilerden isteyenlerin yazdıklarını, kendilerine ait şiirleri getirmelerini istediğini anlatan Nemutlu, ''Yaklaşık 20 gün içinde 55-60 şiir elimize ulaştı. Ben ve öğretmen arkadaşlarım bunların arasında 30 şiir belirledik. Bu şiirleri, 'Şair Olacak Çocuk' adını verdiğimiz bir kitapta topladık ve kitabı yayınladık'' dedi.

Nemutlu, Kaymakam Ahmet Adanur ve Milli Eğitim Müdürü Veysel Işık'ın desteğiyle ilk etapta 500 adet kitap bastırdıklarını belirterek, elde edilen gelirden kitabın masrafını çıkardıktan sonra öğrencilere şiirle ilgili kitaplar temin edeceklerini söyledi.

Maden Kaymakamı Ahmet Adanur da çocukların şiirlerini okuyacağını belirterek, bu yönde yeteneklerin tespit edilmesini ve geliştirilmesini öngören çalışmaları destekleyeceklerini kaydetti.

Maden Müftüsü Mehmet Tözyurt ise çocukların bu emeklerini karşılamak adına ilçe genelinde köyler dahil görev yapan 60 imama şiir kitabını hediye edeceğini kaydetti.

Muhabir: Yılmaz Kırtay / Ömer Fansa / Emine Konuk

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA