Lütfen Anlaşın. Lütfen Bu Ülkeyi Kandan Kurtarın

Mehmet Ali Birand, mecliste grubu bulunan siyasi partilerin liderlerine seslenip "Lütfen anlaşın, lütfen bu ülkeyi kandan kurtarın" dedi.

Lütfen Anlaşın. Lütfen Bu Ülkeyi Kandan Kurtarın
Kanal D Ana Haber anchormani Mehmet Ali Birand, Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürt sorunu ' zirvesini ana haberde yorumlarken, siyasi parti liderlerine de çağrıda bulundu.

Erdoğan-Kılıçdaroğlu görüşmesini sorunun çözümü için atılmış olumlu bir adım olarak gören Birand, MHP'nin tutumu ise doğru bulmadı. Birand MAB yorumluyor bölümünde şunları söyledi.

BAHÇELİ'NİN DEVLET ADAMI GİBİ HAREKET ETMESİ GEREKİRDİ

'İktidar ve muhalefet liderlerinin böylesine önemli bir konuda uzlaşı formülü aramaları kamuoyunda önemli bir rahatlama yarattı. Henüz bunun sonu görünmüyor tamam. Hele MHP'nin kapılarını ilk adımda kapılarını sıkı sıkıya kapatması hayal kırıklığı yarattı doğrusu. Devlet Bahçeli'nin bir devlet adamı gibi hareket etmesi gerekiyordu ama daha önümüzde uzun bir yol var. Mutlaka Devlet Bahçeli tutumunu bir kez daha gözden geçirir. '

LÜTFEN BU ÜLKEYİ KANDAN KURTARIN

Daha gidilecek uzun bir yol var. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nuın önünde ise 2 seçenek var. Biri olmuyor arkadaş bu iş deyip, siyasi kısır hesaplar ve oy kaybı korkusu içinde kaybolmak ve bu dosyayı kapatmak ve yolları ayırmak. İki MHP'yi dışarıda bırakıp BDP'yi yanlarına alıp hep beraber yollarına devam etmek. Ne dersiniz? Hangisini tercih edecekler? Ben kamuoyu adına şunu bekliyorum... Lütfen anlaşın. Lütfen bu ülkeyi kandan kurtarın.

BEYAZ GAZETE