Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi 'en Temiz Organize Sanayi' Seçildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Temiz Türkiyem Yarışması’nda Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi, "en temiz organize sanayi bölgesi" seçildi.

ASO Başkanı Özdebir, sanayicilerin desteği ile böyle bir ödül aldıklarını ifade ederek, sanayicilere desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi, "en temiz organize sanayi bölgesi" seçildi. ‘Temiz Türkiyem Yarışması’nda en temiz organize sanayi kategorisinde birincilik ödülünü alan Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin ödülünü Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir aldı.

Four Seasons Hotel’de düzenlenen ödül töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu’ndan çevre beratını alan Özdebir, sanayicilerin desteği ile böyle bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Özdebir, “İnsanoğlunun her ekonomik faaliyetinin mutlaka bir çevresel bedeli vardır. Bu bedeli azaltmak, minimize etmek hepimizin görevi. Doğaya kendisini tamir edeceği zamanı tanımamız lazım. Ona yardımcı olmamız lazım. Biraz önce içeride söylendi; 'dünya bize atalarımızdan miras değil, çocuklarımızın torunlarımızın emaneti'. Bu emanete saygılı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerimizde bu bilincin içerisindeler ve buna inanmış durumdalar. Çünkü onlar katkı vermeselerdi biz bunu yapamazdık. Onlar da yapmış oldukları ekonomik faaliyetleri çevre ile barışık bir şekilde yapmanın hazzını yaşıyorlar. Bu desteklerinden dolayı tüm sanayicilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA