Türkiye’de Pazar Günü Onbinler Olimpik Gün İçin Koşacak

Türkiye’de on binlerce insan, 10 Haziran pazar günü Dünya Uluslararası Olimpik Gün dolayısıyla koşacak.

Türkiye’de Pazar Günü Onbinler Olimpik Gün İçin Koşacak
Aralarında İstanbul’un da olduğu 8 ayrı vilayette koşma ve yürüme etkinlikleri düzenlenecek. Samsung Electronics’in ana sponsorluğunda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) organizasyonuyla yapılacak koşuya katılımın yüksek olması bekleniyor. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, bu projeyle halkın spor bilincinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Prof. Dr. Erdener, Olimpik Gün’e katılımın Türkiye’nin olimpiyatlara ev sahipliği yapma niyetine verdiği desteğin göstergesi olacağını kaydetti.

Erdener, bu konudaki tüm gayretlerinin ise İstanbul’un 2020 Olimpiyat adaylığına destek olmak olduğunu belirtti.

Gün dolayısıyla ön kayıt yapacaklara t-shirt hediye edilecek ve aktivitede parkuru tamamlayanlara ise Uluslararası ve Türkiye Milli Olimpiyat komitelerinin sertifikaları verilecek. Olimpiyat Günü Sponsoru Samsung Türkiye Temsilcisi Sung Yong Hong ise 2020 olimpiyatlarına aday ülke inancıyla herkesi Olimpik Gün’e katılmaya davet etti. 20 yıldır dünya genelinde kutlanan Olimpik Gün’ü 205 ülkede yerel olarak aynı zamanda başlanacak koşu, yürüyüş ile kutlanacak. 10 Haziran’da kutlanacak gün dolayısıyla Denizli, Mersin, Kocaeli, Balıkkesir, Konya, Eskişehir, Rize ve İstanbul olmak üzere 8 ilde koşma ve yürüme etkinlikleri tertiplenecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdem, Uluslararası Olimpik Gün dolayısıyla Türkiye’de yapılacak etkinliklere on binlerce kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye’deki 8 farklı ildeki ‘Olimpik Gün’ etkinlikleri Balıkesir’de saat 10.00’da başlanacak. Bu töreni 10’ar dakika arayla diğer vilayetlerdeki etkinlikler takip edecek. Son vilayet İstanbul’daki etkinliklere ise pazar günü saat 11.10’da Kartal Sahili Gezinti Yolu’nda start verilecek.