Moğolistan’daki Torunlarının Öğrencisini Karaman’da Ziyaret Ettiler

Moğolistan’daki Türk okulunda görev yapan öğretmen Betül Ateş’in anneannesi ve dedesi, torunlarının öğrencisi Moğol Nomin Batyargal'ı ziyaret etti.

Moğolistan’daki Torunlarının Öğrencisini Karaman’da Ziyaret Ettiler
Kadriye-Selahattin Özcan çifti Karaman il etkinliğinde torunlarına sarılır gibi Batyargal'a sarılarak hasretlik giderdi.

Torunu Betül Ateş’in bir yıldır Moğolistan’daki okulda görev yaptığını belirten Anneanne Kadriye Özcan, Nomin Batyargal ile hem hasret giderdi hem de hatıra fotoğrafı çektirdi. Kendi torunu gelmiş gibi heyecanlanan ve sabırsızlanan Özcan çiftine Karaman İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Cafer Çevik ve otel yetkilileri yardımcı oldu. Demosan Otel’de düzenlenen gala yemeğinde Nomin Batyargal ile birlikte olmaları sağlanan Özcan çifti ayrıca sahneye davet edilerek Karaman Valisi Süleyman Kahraman tarafından ödüllendirildi. Kadriye Özcan, torunundan son anda bir telefon alarak otele geldiklerini ve öğrencisini yürümekte zorlanan eşi Selahattin Özcan ile ziyaret etmeyi düşündüklerini belirtti.

Torununu görmüş gibi ayrı bir heyecan yaşadıklarını dile getiren Özcan, binlerce kilometre uzaklıkta da onun kokusunu öğrencisine sarılarak duymaya çalıştıklarını belirtti.

Nomin Batyargal ise bir yıldır öğretmeni Betül Ateş ile birlikte olduklarını söyleyerek abla-kardeş yakınlığında birbirlerini sevdiklerini dile getirdi. Çekilen hatıra fotoğrafının mail olarak atılmasını isteyen Batyargal, öğretmenlerindeki sıcaklığı, ilgiyi şimdi burada yakınlarından da gördüğünü sözlerine ekledi.