Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici Dümrekliler Derneğini Ziyaret Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Dümrekliler Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici Dümrekliler Derneğini Ziyaret Etti
Ziyaret esnasında konuşan Destici, 27 yıldır terörle mücadele eden Türkiye'nin eğitimli birliğinin olmadığını söyledi.

Türkiye’yi terörden kurtarmanın şart olduğunu belirten Destici şunları belirtti: "Türkiye’nin teröre dayanacak gücü yok. Tabii ki bunun bir sorumlusu var. Bunlar kendi kendine olan şeyler değil. 27 yıldır terör var olduğundan beri bu ülkeyi kim yönetmişse bu şehitlerin ve teröre harcanan 500 milyar dolarında ve kardeşliğimize sıkılan kurşunun vebalide bu ülkeyi yönetenlerdedir. Meclis’teki 3 partimizde dönem dönem bu ülkeyi yönetmiştir. 3 partinin de terörü çözmede bir çözüm olacaklarını düşünmüyorum. Çünkü onların ortaya koydukları tedbirler ve politikalar bugüne kadar terörü bırakın çözmeyi tam tersine büyütmüştür. Azdırmıştır. Rakamlara baktığımızda bunu görürsünüz. Ben muhalefet olsun diye söylemiyorum. Bunun üzerine siyaset yapmam. Rakamlara baktığımızda 1984’e terör başladığında bu terörün yanında ne kadar insan vardı, şimdi ne kadar insan var. Önceden ne kadar gücü vardı, şimdi ne kadar gücü var. Bütün bunları kıyasladığınızda bunların uyguladıkları tedbirlerin terör örgünüzü bırakın güçsüzleştirmeyi ortadan kaldırmayı veya yok etmeyi tam tersine terör örgütünü güçlendirmişlerdir. Türkiye’de terörü artırmışlardır. Bu işin maliyeti de artmıştır." Terörle mücadele eden bir ülkenin 27 yıldır eğitimli birliğinin olmadığını iddia eden Destici, "Hala yanaşık düzen eğitimi almış askerler bölgeye gönderiliyor. Biz yıllardır söylüyoruz ‘mobil birlikler’ kurun. Aynı terörist gibi yaşacak. Ondan daha iyi güçlü ve silah donanımına sahip koy bakalım 3 bin kişilik bir ekip o dağları napıyor. İdam cezası Türkiye için elzem bir cezadır. Biz demiyoruz ki siyasi suçlular idam cezası getirin. Bizzat Mehmetçiğe kurşun sıkan teröristlerle, 3-5 yaş arasındaki çocukları kaçırıp da ırzına geçen sapıklar için istiyoruz. Bu iki grup için idam cezasının Türkiye’ye geri gelmesi lazım. Hem bir caydırıcılık açısından hem de hakkın yerine gelmesi açısından mutlaka bunun geri gelmesi lazım. Mevcut hukuk yetersiz kalıyor" dedi.

Dümrekliler Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan vekili Halil İbrahim Özbaş ise BBP Genel Başkanı Mustaf Destici'nin Sivrihisar'ın evladı olduğunu ve çalışmalarını beğendiklerini ve takdir ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA