Türk Eğitim-Sen, Eş, Sağlık ve Öğrenim Mağduru Öğretmenler İçin Eylem Yaptı

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, eş, sağlık ve öğrenim özrü mağdurları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Survivor yarışması düzenleyen öğretmenler, yüzüklerini ve evlilik cüzdanlarını yere aldı

Türk Eğitim-Sen tarafından Ankara'da düzenlenen eylemde renkli sahneler yaşandı. Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, eş, sağlık ve öğrenim özrü mağdurları için Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Eylemciler, 'Atamalarda il emri hakkı verilsin', 'Eşleri bir araya getir verimi artır' ve 'Telefon ve internet evliliği istemiyoruz' pankartlarını açarak, 'Babalar hasret çocuklar yetim', 'Eyleme Bakan, söyleme Bakan, adalet yerini bulmadı Bakan' sloganlarıyla özür grubu mağdur öğretmenlerin durumu için protestoda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, "Özür grubu tayinlerini yılda bir defaya düşürerek mağdurluk yaratanlar, yıllarca mücadele ederek kazandığımız il emrine göz dikenler şu anda amaçlarına ulaşmanın keyfini sürüyor" dedi

Eşlerin ayrılma noktasına geldiğini, ailelerin parçalandığını, sağlık sorunları yaşayanların moral yönünden daha da çöktüğünü belirten Koncuk, yüksek lisans yapmak isteyenlerin bezmiş bir halde olduğunu söyledi.

Koncuk, "Bu tablonun sorumluları, öğretmenlere daha ne kadar acı çektirecek, daha ne kadar azap yatacaktır. Şu andan itibaren bizim muhatabımız Ömer Dinçer değildir. Bizim çağrımız Başbakanadır. Başbakan, buradaki yangını görmeli, bu çığlıkları hissetmeli, empati kurarak öğretmenlerin kabuslarına son vermelidir" şeklinde konuştu.

Eylemde, 'Ya Nasip' ve 'Ya Kısmet'in nikahı kıyıldı. Gelinlik giyen Pınar Tekin, eğitimci olmadığını ama ablası için ve evlenip bir araya gelemeyen öğretmenlerin sesini duyurmak için eylemde bulunduğunu söyledi.

Tekin, "Yakın zamanda bir ablamı kaybettim, Fen Bilgisi Öğretmeni'ydi. Atanamadı, o dertle öldü gitti" dedi.

Özür grubu mağduru öğretmenler, evlilik yüzüklerini ve evlilik cüzdanlarını yere attı. Düzenlenen Survivor Yarışması'nda 'Hasta Ömer', 'Depremzede Ömer' ve 'Yılgın Ömer', Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in maskesini yüzlerine takarak yarışmayı kazanmak için gayret ettiler. Öğretmenler, keplerini ve cübbelerini yere atarak protestoda bulundular .
Kaynak: İHA