Melikgazi’nin 10 Yatırımı Hizmete Açılıyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ilde yapımı tamamlanan yatırım ve tesislerin toplu açılışının yapılacağını söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinde yer alan belediye yatırımlarının bir şehri nasıl geliştirdiğini, güzelleştirdiğini ve dolayısı ile hem bölge, hem de ülke geneline katkı sağladığının bir kez daha gözler önüne serileceğini belirtti.

Toplu açılışla hizmete girecek yatırım ve tesislerin toplam maliyetinin yaklaşık 532 milyon 500 bin lira olduğunu kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Toplam yatırımlar içerisinde 10 ayrı yatırım ve tesisleri ile Melikgazi Belediyesi’nin yatırımı 22 milyon liradır. Yani genel yatırımların yüzde 5’i Melikgazi Belediyesi'nce gerçekleştirilmiştir. Toplam belediye yatırımları ise 138 milyon lira olup, Melikgazi’nin belediye yatırımları içerisindeki oranı yüzde 16’dır. Toplu açılış yapılacak yatırım ve tesisler içerisinde 2 ayrı kentsel dönüşüm sosyal konutları, 2 ayrı okul ile eğitim yatırımı, 2 ayrı yeni alternatif yol, bir sosyal tesis ile taşkın su kanalları ile 10 ayrı yatırım bulunmaktadır.” dedi.

Büyükkılıç, 1 Temmuz Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ilde yapımı tamamlanan yatırım ve tesislerin toplu açılış törenine bütün Kayserilerin davetli olduğunu ifade etti .