İmam Hatiplilerden ”7. Geleneksel Mezunlar Günü”

Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından bu yıl 7. düzenlenen Geleneksel Mezunlar Gününde eski ve yeni mezunlar bir araya geldi.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyette bulunan Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği(DEİMDER) tarafından bu yıl 7. düzenlenen “Geleneksel Mezunlar Günü”nde aynı çatı altında yıllarca eğitim almış eski ve yeni mezunlar bir araya gelmenin keyfini yaşadılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez hacı Ahmet Ağa Cami Müezzini Yakup Baltacı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan ve Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin mesire alanında düzenlenen mezunlar gününde programla ilgili konuşan DEİMDER Başkanı Aydın Çolpa,” İmam - Hatipliler ülkenin birlik ve beraberliği için hareket eden ve topluma manevi Doktorlar yetiştiren eğitim kurumlarıdır. İmam Hatipli olmak, ümit var olmak ve geleceğe ümitle bakmak demektir. 1975 yılında hizmete giren ve 32 yıldan bu yana mezun veren Devrek İmam Hatip Lisesi’nin yeni açılan Atatürk İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte ulu bir çınara dönüşmüştür. Ulu çınarın bu hale gelmesi için katkı sağlayanlara, okul müdürlerine, emektar öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Devrek Anadolu İmam- Hatip Lisesi Müdürü İsmail Öztürk ise,” Öncelikle Türkiye’mizin dört bir tarafından Devrek’imize koşarak davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Bir okulu diğerlerinden farklı kılan mezunlarıdır. Mezunlarının hayattaki başarıları, duruşları ve onların okullarına geri dönüp kattıklarıdır. Bir okulu diğerlerinden farklı kılan okulun değeri mezunun kalitesi artar. Okulun değeri arttıkça mezunun kalitesi artar. Bizler okulumuza bu düşünceyle sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Bu organizasyonun hazırlanmasına emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen programa; İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, İl Etüt Proje Müdürü Hayri Bulazar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fikret Karapınar, Çaycuma Müftüsü Ömer Keskin, Türkiye Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Devrek Şubesi Başkanı Mustafa Taşçı, Maden-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Sarıçam, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akdemir, daire amirleri, imamlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu .
Kaynak: İHA