Bozüyük Kumral Abdal Camisi'nde Çevre Düzenlemesi

Bozüyük 4 Eylül Mahallesi Muhtarı İsmail Kıranlı, Kumral Abdal Camisi'nde çevre düzenlemesi yapıldığını bildirdi.

Kıranlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla caminin çehresinin değişeceğini ifade ederek, yapılan çalışmalar çerçevesinde camiye engelli rampasının da yapılacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun desteğiyle yapılan çalışmalar kapsamında cami girişine bordür taşı döşendiğini belirten Kıranlı, ''Cuma ve bayram namazlarında camimize fazla cemaat geldiğinden dolayı kapasitesi yetersiz kalıyordu. Bu sorun da cami bahçemize yapılan tefsiye çalışmasıyla çözülecek. Çalışmaların neticesinde cami bahçemizde namaz kılınabilecek bir alana dönüşecek'' dedi.

-Dere yatağı ıslah çalışması-

Bozüyük ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi'nde bulunan dere yatağının ıslah edildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Akpınar Mahallesi'nde bulunan ve yoğun yağışlarda taşkınlara neden olan dere yatağının belediye ekipleri tarafından ıslah edildiği kaydedildi.

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin seli önlemek amacıyla yapılan çalışmalarda yaklaşık 300 metrelik dere yatağı genişletilerek ıslah edildiği belirtilen açıklamada, dere yatağının üzerinden araç ve yaya trafiğini sağlamak amacıyla yapılan kanaletlerin üzerine 3 farklı noktaya kutu menfezlerin yerleştirildiği ifade edildi.

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA